Izvor: Nezavisne novine | Četvrtak, 21.05.2015.| 16:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

ZTC "Banja Vrućica" planira izgradnju podzemnog tunela između hotela "Kardial" i terapijskog centra

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je danas u Banji Vrućici u Tesliću da je zadovoljan sadržajem koji nudi ova banja i da postoji prostor da se on adekvatnim ulaganjima proširi.

Gluhaković je najavio saradnju ove banje u Tesliću sa Zdravstvenom ustanovom "Čigota" sa Zlatibora, koja je sličnog programa, da bi zajednički nastupali na evropskim i svjetskim tržištima.

Ministar boravi danas u Banji Vrućici u Tesliću, gdje ga je menadžment upoznao o realizaciji projekata koji su bili u planu za period od 2012. do 2014. godine i o narednim koracima da se banja pozicionira kao jedan od vodećih brendova u BiH i šire.

- Ima važnih tema koje želimo da otvorimo sa menadžmentom, prije svega, da uđemo u ponudu EU i mislim da ćemo u tome uspjeti - rekao je Gluhaković novinarima u pauzi sastanka u Tesliću.

Gluhaković je ukazao na značaj izlaska na inostrano tržište, jer će to, kako je rekao, pomoći i menadžmentu, lokalnoj zajednici i Republici Srpskoj.

Direktor Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" Aleksandar Radošević upoznao je ministra Gluhakovića o ranijem investicionom ciklusu, kao i o budućim razvojnim investicionim planovima, te nastupima na domaćem i inostranom tržištu.

Radošević je kao naredni projekat najavio izgradnju podzemnog tunela između hotela "Kardial" i terapijskog centra, zbog povećene zinteresovanosti gostiju za zdravstveni program.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.