NavMenu

Negativno revizorsko mišljenje Kliničkom centru Banja Luka

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 21.05.2015. 08:32
Komentari
Podeli
(Foto: Piotr Pabijan /shutterstock.com)
Glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota istakao je juče da je Glavna služba za reviziju dala negativno revizorsko mišljenje za finansijske izvještaje Kliničkog centra Banja Luka za 2013. godinu, jer upisani iznos osnovnog kapitala u sudskom registru nije usaglašen sa iskazanim iznosom u poslovnim knjigama.

- Popis kao ključna kontrolna aktivnost kod provjere usaglašenosti knjigovodstvenih evidencija sa stvarnim stanjem imovine i obaveza nije u skladu sa pravilnikom o načinu i rokovima vršenja popisa i usklađivanja knjigovodstvenog sa stvarnim stanjem imovine i obaveza - rekao je Šnjegota.

Predstavljajući Narodnoj skupštini izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o reviziji finansijskog izvještaja Kliničkog centra Banja Luka za 2013. godinu, Šnjegota je naglasio da obračun plata nije u skladu sa zakonom o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva.


- Kratkoročne obaveze su na dan bilansa bile 104.247.914 KM više od tekuće imovine, što ukazuje na sumnju da je upitna sposobnost Kliničkog centra Banja Luka da samostalno i bez dodatnih zaduženja u narednom periodu izmiruje obaveze - dodao je Šnjegota.

On je naveo da su revizori dali preporuke koje se odnose na redovno vršenje popisa, zatim za usklađivanje obračuna plata sa Zakonom o platama, kao i u slučaju kontrole javnih nabavki.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.