NavMenu

Aplikacija za "Klas" na zvaničnom sajtu kompanije "Microsoft"

Izvor: Indikator Srijeda, 20.05.2015. 10:53
Komentari
Podeli
Na zvaničnoj stranici multinacionalne softverske kompanije "Microsoft" objavljen je video o uspješnoj implementaciji mobilne aplikacije "Optimus MB" u prehrambenoj industriji "Klas". U studiji slučaja prikazano je kako je primjenom mobilne aplikacije "Optimus MB" na "Windows" uređajima unaprijeđena prodaja "Klas"-ovih proizvoda.

- Sistem "Optimus MB" i "Microsoft Dynamics NAV" su našim komercijalistima, menadžerima prodaje i finansijskom sektoru omogućili da se fokusiraju na potrebe naših kupaca, a ne na tehničke i operativne probleme. Kako bi dodatno osigurali sigurnost podataka i olakšali korištenje mobilnih uređaja, odlučili smo se za "Lumia" mobitele na "Windows" Phone platformi koja nam omogućava maksimalnu kontrolu nad uređajima. Ako tome dodamo i dodatne mogućnosti koje nam "Nokia" uređaji na "Windows Phone" platformi pružaju, kao što su Office 365 mobile, daljinska kontrola korištenja uređaja, Active Directory integracija kao i secure one-click VPN, odluka o mobilnoj platformi i nije bila posebno teška - izjavio je Rusmir Hrvić, direktor "Klasa", te dodao:

- Ponosni smo na činjenicu da smo ovo inteligentno poslovno rješenje realizirali u saradnji sa jednom od najvećih kompanija na svijetu, te uz pomoć domaćih inženjera iz tuzlanskog "Source Code"-a. Ovo je dokaz da je uspjeh u BiH itekako moguć.

"Klas" ima oko 500 vlastitih proizvoda koje distribuira u skoro sve trgovačke objekte u BiH, te na tržišta više od 20 zemalja svijeta, pa je upravo taj veliki broj proizvoda i prodajnih mjesta nametnuo potrebu unaprijeđenja poslovnih procesa koji se tiču kupaca, robe i komercijalista. Ubrzo nakon implementacije sistema kupci "Klasa" su primijetili značajna unapređenja usluga.


- Izuzetno nam je drago da je jedna tako značajna kompanija kao što je "Klas" izabrala lokalno razvijenu aplikaciju za unapređenje svog poslovanja. "Klas"-ovi komercijalisti sada koriste "Windows" mobilne uređaje u svom svakodnevnom radu i svojim kupcima pružaju bolju i efikasniju uslugu. Vjerujem da će se naše partnerstvo i dalje razvijati, a sve sa ciljem da ova velika bh kompanija u saradnji sa "Microsoft" partnerima, u svom poslovanju koristi najsavremenije tehnologije u službi osiguranja kvaliteta, produktivnosti, efikasnosti i svog daljeg rasta i razvoja - rekao je Omar Krivošija, direktor "Microsoft BiH".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.