NavMenu

Helanke koje žele žene širom svijeta - Beograđanka Beba Maksimović kreirala jedinstven proizvod u borbi protiv celulita

Izvor: eKapija Srijeda, 20.05.2015. 10:42
Komentari
Podeli
(Foto: cellulitecrusher.com)
Rješavajući svoj problem, Beba Maksimović riješila je problem mnogih žena širom svijeta. U borbi protiv celulita, ova Beograđanka, osmislila je inovativne helanke koje pomoću 1.200 do 1.600 ušivenih drvenih kuglica masiraju tijelo i čine da celulit lagano nestaje.

- Mogu se nositi cijeli dan, dok vježbate, šetate, vozite bicikl, pa čak i dok sjedite, a za efikasno djelovanje neophodno je da u njima provedete oko sat vremena dnevno – kaže nam Beba Maksimović.

Priprema, dok prve "cellulite crusher" helanke nisu izašle iz radionice, trajala je pola godine. Proizvodnja je počela prije godinu i po dana, a u prodaji su za sada dostupne samo onlajn. Isprobale su ih žene širom svijeta, preko Evrope, Sjedinjenih Američkih Država do Kine.

Udobnost i efekat

Na tržištu, prema riječima naše sagovornice, za sada ne postoji sličan proizvod, a do ideje, da u brobi protiv celulita ukrsti helanke i drvene kuglice, došla je nakon dugog istraživanja. Drveni masažeri ispostavili su se kao najtraženiji i najdjelotvorniji, a slične helanke, osim vrućih pantalonica za skidanje kilograma, nisu postojale na tržištu.

- To što šijem pomoglo mi je da zamislim kako će helanke izgledati. Šest mjeseci poigravala sam se sa kuglicama, veličinom, rasporedom kako da se izbegnu bolna mjesta, da budu prijatne za nošenje, lijepo izgledaju i što je najvažnije da su djelotvorne.

(Foto: facebook.com/CelluliteCrusher)
Na pitanje kako funkcionišu, Maksimović objašnjava da ćete odmah nakon što ih obučete, usljed pritiska kuglica, osjetiti peckanje. Tokom bilo kog oblika fizičke aktivnosti pritisak se, usljed kontrakcije mišića, uvećava. Mišić pritiska kuglice sa donje strane, a dvostruka elastična likra od koje su sačinjene vrši pritisak odozgo, što dovodi do prokrvljenosti koja je najvažnija za celulit. Što je pritisak veći, veći je i efekat.

- Vaša granica prijatnosti diktira da li ćete dok nosite helanke vježbati na tvrdoj ili mekanijoj podlozi. Povećanje pritiska takođe ćete moći da osjetite i dok sjedite, jer vaša težina i moć gravitacije simulišu kuglice. Dok sjedite, možete i šakom ili nekim predmetom masirati gornju površinu, a pri svakom sljedećem nošenju kuglice će zahvatiti drugi dio tijela – kaže Maksimović.

Sama izrada ovog proizvoda je komplikovana, budući da se sve kuglice ušivaju ponaosob i prave mrežu, što je veoma bitno da bi konstrukcija bila čvrsta. Tako se za sve helanke može reći da su gotovo ručni rad. Jednostavne su za održavanje, a mogu se prati i u mašini.


Dostupne samo online

U maloj proizvodnoj radionici zapošljavaju žene po potrebi.

- Još je u pitanju porodična manifaktura, pa radnice zapošljavamo u zavisnosti od posla. Za sada prodaja ide dobro i porudžbina ima - kaže naša sagovornica.

(Foto: .facebook.com/CelluliteCrusher)
"Cellulite crusher" helanke prodate su u više od 33 zemlje, a o neobičnom proizvodu ove Beograđanke pisao je i veliki broj svjetskih medija.

Prodaja se za sada odvija isključivo onlajn. Imali su, kaže nam Maksimović, prodaju i u Srbiji, ali se ne isplati.

- Naplata se čeka po 6 mjeseci, a naš rad je obezvređen i ne može da se naplati.

Pokušali su i sa prodajom u domaćim radnjama, ali se i ova inicijativa ispostavila kao neefikasna, pa je i za žene u Srbiji internet za sada jedini način da dođu do njih.

- Mukotrpan posao bio je i uspostavljenje onlajn prodavnice, izraditi sajt i uspostaviti sistem naplate. Ipak, sada sve funkcioniše kako treba i porudžbine šaljemo širom svijeta.

Cijena "Cellulite crusher" helanki za tržište Srbije iznosi 6.000 dinara, dok se u inostranstvu prodaju po cijeni od oko 60 EUR.

I.B.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.