NavMenu

Sutra otvaranje novog turističkog kompleksa u Bijambarama

Izvor: Fena Utorak, 03.07.2007. 15:33
Komentari
Podeli

U Planinarskom domu Bijambare sutra će biti održana završna ceremonija projekta “Izgradnja turističkog kompleksa Bijambare - 1. faza”, koji je finansirala Evropska unija uz sufinansijera Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Kantona Sarajevo.

Cilj projekta je bio napraviti novi turistički objekt kako bi se privuklo više posjetitelja, doprinijelo ekonomskom razvoju regiona i podigao nivo svijesti o zaštiti okoliša kod domaće populacije.

Na ovoj ceremoniji će novu turističku atrakciju, turistički kompleks Bijambare svečano otvoriti savjetnik za medije i informiranje Delegacije Evropske komisije u BiH Frane Maroević i ministar za prostorno uređenje i zaštitu okoliša KS-a Abid Jusić.

Kako je saopćeno iz Delegacije EC-a u BiH, EU je osigurala 90 posto ukupne vrijednosti projekta u iznosu od 177.600 EUR, dok je ostatak novca osiguralo Ministarstvo za prostorno uređenje i zaštitu okoliša KS-a.

Nakon što je EU odobrila projekt, Centar za okolišni održivi razvoj - CESD Sarajevo je započeo njegovu realizaciju u novembru 2005. godine.

Dosad je završena obnova staze do srednje pećine, uređaji za osvjetljenje i ozvučenje, novi javni toaleti, infopunkt, obnova i osvjetljenje staza za šetanje, izrada infotabli, znakovi, novi prostor za parking, izrada brošura, letaka i razglednica.

Promotivni materijal ovog projekta koji se može naći na internet stranici www.bijambare.com će poboljšati pristup informacijama vezanim za turističku ponudu ovog područja, koja se očituje u činjenici da je povećan broj potencijalnih turista iz BiH i inozemstva koji su već tražili posjetu ovoj atraktivnoj lokaciji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.