Izvor: Indikator | Utorak, 19.05.2015.| 16:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Sarajevotekstil" treba kredit od 3 mil KM

Sekretar kompanije "Sarajevotekstil" Kenan Mujagić izjavio je danas na pres-konferenciji u Sarajevu da bi za sanaciju te firme trebalo da jedan od suvlasnika uplati 700.000 KM na račun i da bude odobren kredit od 3 mil KM.

Dodao je da bi, osim toga, drugi suvlasnik trebao dostaviti robu u vrijednosti 500.000 KM čime bi bila podmirena prodajna mreža.

Mujagić je rekao da je to jedini način za revitalizaciju firme, isplatu neisplaćenih plaća i drugih obaveza i nastavak poslovanja, te da postoji dobra volja prvog suvlasnika da uplati sredstva ukoliko i drugi pristane da dostavi robu.

Pojasnio je da će u suprotnom, zbog postojećih sporazuma s povjeriocima koji u kratkom roku dospijevaju, računi "Sarajevotekstila" ponovo biti blokirani nakon čega slijedi stečaj.

Predstavnici Sindikalnog povjerenstva "Sarajevotekstila" i Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH naglasili su da su istrajni u svojim zahtjevima i da će u rješavanje problema uključiti i Ambasadu Italije u BiH budući da je jedan od suvlasnika iz te zemlje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.