NavMenu

Završen "Sarajevo PR open"

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.05.2015. 10:32
Komentari
Podeli
Samo strateški pristup društveno odgovornom poslovanju čini održivim i opravdanim sve aktivnosti koje organizacije sprovode u polju DOP-a a poslovanje, okruženje i društvo u cjelini boljim mjestom za sve nas – jedna je od osnovnih poruka sa pete konferencije "Sarajevo PR open" održane u gradu na Miljacki, saopšteno je iz agencije "Prime Communications", koja je organizator.

Ugledne predavačice, Tamara Vlastelica Bakić i Dragana Đermanović govorile su o konceptu društveno odgovornog poslovanja, značaju strateškog opredjeljenja i činjenja dobrih stvari te o novim poslovnim modelima i odgovornom pristupu poslovanju. Učesnici su bili predstavnici kompanija i institucija te studenti iz cijelog regiona.

Agencija "Prime Communications" tokom februara i marta ove godine realizovala je istraživanje o stanju i statusu društveno odgovornog poslovanja u kompanijama i institucijama u BiH te istraživanje sa novinarima kako percipiraju društvenu odgovornost kompanija i da li smatraju da bi kompanije trebale informisati javnost o svojim društveno odgovonim akcijama. Čak 72,2% novinara smatra kompanije donekle odgovornima, 16,7% smatra da nisu odgovorne i 11,1% da organizacije uopšte ne vode računa o društvenoj odgovornosti ali svi žele da dobiju informacije od kompanija o DOP aktivnostima.

- Zabrinjava činjenica da se i dalje, dijelom društvene odgovornosti percipira ispunjavanje zakonskih obaveza poput plaćanja poreza i doprinosa za zaposlene ili uopšte uredna prijava zaposlenika. Istraživanje je pokazalo da čak 90,9% ispitanika upravo taj segment funkcionisanja smatra najvažnijim pokazateljem društvene odgovornosti. Ohrabruje ipak činjenica da je malo dublje razumijevanje koncepta u odnosu na 2009. godinu, kad smo radili prethodno istraživanje na ovu temu, što se proširuje spektar aktivnosti koje spadaju u taj segment i što se povećavaju budžeti za društveno odgovorno ponašanje - rekla je izvršna direktorica agencije "Prime Communications", Dobrila Močević.


Agencija "Prime Communications" u okviru svoje strategije društveno odgovornog poslovanja realizuje edukativne projekte poput konferencije "Sarajevo PR open", studentskog takmičenja PR Challenge i regionalne konferencije "Proactive" koja je preformatirana u "Proactive Club".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.