NavMenu

Derventa pomaže poljoprivrednike sa 330.000 KM

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 13.05.2015. 13:08
Komentari
Podeli
(Foto: Rajko Karišić)
Opština Derventa ove godine će za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji izdvojiti 330.000 KM.

Za razvoj stočarstva, pčelarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva, te proizvodnje ljekovitog, aromatičnog i industrijskog bilja i heljde biće izdvojeno 293.000 KM.

Preostalim novcem biće finansirana modernizacija postojećih i izgradnja novih proizvodnih kapaciteta, osposobljavanje i uređenje degradiranih i zapuštenih zemljišta, razvoj organske proizvodnje, te obuka poljoprivrednih proizvođača i organizacija izložbi, seminara i sajmova.

Podsticaji se isplaćuju u skladu sa Strategijom razvoja opštine Derventa od 2011. do 2016. godine, i Strategijom ruralnog razvoja za period od 2014. do 2020. godine.

Pravo na podsticaje imaju poljoprivredna gazdinstva čije je sjedište na području Dervente i upisana su u opštinski registar poljoprivrednih gazdinstava.


Uz zahtjev za ostvarivanje prava na novčani podsticaj potrebno je priložiti i Potvrdu o registraciji poljoprivrednog gazdinstva koju daje Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge - APIF.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Mirsad Bećirović rekao je da su krajem 2014. isplaćeni podsticaji za tu godinu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.