NavMenu

Posao za još 30 radnika - Kompanija "dm" širi centralu i prodajnu mrežu u BiH

Izvor: eKapija Utorak, 12.05.2015. 14:16
Komentari
Podeli
Kompanija "dm" u Sarajevu, jedna od vodećih u kategoriji drogerija u BiH, u prethodnoj godini je nastavila rast prometa od 9% , uložila 2,7 mil KM u proširenje kapaciteta i zaposlila 30 ljudi. Preuredili su distribucijski centar, otvorili dvije nove radnje, jednu proširili i šest preuredili. Nedavno su ponovo izabrani za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u BiH za 2014. godinu.

Ova godina biće takođe u znaku investicija za kompaniju "dm". Imaju u planu proširenje centale za 2.000 m2, otvaranje novih i reorganizovanje postojećih prodavnica u BiH. Rekao je ovo u razgovoru za portal "eKapija.com" Damir Šlosel, direktor kompanije "dm" u BiH.

- Konstantan razvoj je jedna od bitnijih odlika po kojima je "dm" prepoznatljiv na tržištu drogerijskih proizvoda. U skladu s tim, nastavljamo širenje i u 2015. godini, prilagođeno potrebama kupaca. Širenjem prodajne mreže, distribucijskog centra i centale (Upravne zgrade), planiramo posao za 30 ljudi - kaže Šlosel.

S obzirom na to da veoma brinu o zadovoljstvu kupaca, Šlosel ističe da je nužno uređenje postojećih objekta svake godine.

- To je trajna kategorija na polju investicija. Kako bismo našim kupcima osigurali što ugodniji osjećaj prilikom obavljanja kupovine, te zadržali primat u estetskoj uređenosti i opremljenosti prodavnica na tržištu. Izdvojili bismo i uvođenje novih stropnih ukrasa u svim "dm" prodavnicama, te elementa koji dodatno ističu određene asortimane, daju autentičan potpis, te "dm" čine prepoznatljivim i jedinstvenim na tržištu.

Protekle godine, kompanija "dm" je najviše ulagala u opremu, otvaranje i uređenje prodavnica, te edukaciju zaposlenika.

- Ukupna vrijednost investicija iznosila je oko 2,7 mil KM, a u edukaciju zaposlenika u protekloj poslovnoj godini uloženo je više od 250.000 KM. Otvorili smo dvije nove radnje, jednu u Sarajevu i jednu u Sanskom Mostu - kaže direktor "dm"-a.

Kompanija "dm" se ubraja u vodeće poslodavce duži niz godina. I ove godine su dobili priznanje za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u BiH prema istraživanju firme "Kolektiv". Šlosel kaže da "dm" vjeruje u svoje zaposlene i ulaže u njihov razvoj.

- Izuzetno nas raduje što građani u BiH prepoznaju vrijednosti i kvalitet našeg poslovanja, a najveća nagrada nam je zadovoljstvo naših zaposlenika i kupaca. Ovo priznanje nam je podsticaj da i dalje nastavimo u istom pravcu, te da zajedno sa zadovoljnim i motivisanim zaposlenicima ostvarujemo dobre poslovne rezultate. Uvijek naglašavamo da je čovjek, kao kupac, zaposlenik i kao poslovni partner, sa svojim individualnim potrebama u centru djelovanja "dm"-a. Na temelju njegovih potreba i želja oblikujemo naše poslovanje i strategiju, našu ponudu, usluge i interne procese.

Kompanija "dm" je u novembru 2011. otvorila distribucijski centar u industrijskoj zoni "Blažuj" na Ilidži. On je proširen u aprilu ove godine sa 4.700 na 6.300 m2.


- Distributeri i proizvođači u BiH pozitivno su prihvatili otvaranje i proširenje distribucijskog centra. Naime, centralnom isporukom robe mogli su ostvariti dodatne uštede na svojim resursima - priča Šlosel.

Asortiman "dm"-a obuhvata više od 11.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među "dm" robne marke spadaju "balea", "alverde naturakosmetik", "DAS gesunde PLUS", "s.he stylezone", "denkmit", "babylove" i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Prema riječima našeg sagovornika, udio "dm" robne marke u prethodnoj poslovnoj godini činio je otprilike četvrtinu u cjelokupnoj prodaji. Promjene proizvoda na policama "dm" radnji vrše se konstantno.

- Asortiman prilagođavamo željama i potrebama naših kupaca. Izmjene vršimo svake sedmice, nastojeći da nove proizvode u najkraćem roku stavimo na raspolaganje našim kupcima - kaže Šlosel.

Za osam godina "dm" se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa više od 480 zaposlenika i 57 prodavnica u 34 grada, te distribucijskim centrom u Sarajevu.

V. Dž.






Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Kamakura - skriveni dragulj Japana

Kamakura je grad koji se nalazi na ostrvu Hošu. Kamakura je poznata po izolovanosti koju stvara njeno prirodno okruženje i po njenoj istoriji… Kamakura se prostire na površini od 39, 60 kvadratnih kilometara, a u njoj živi oko 174.000 stanovnika. Grad je na istoku, sјeveru i zapadu okružen brdima, a na jugu je otvoren prema Sagami zalivu. Do izgradnje modernih saobraćajnica, do Kamakure se moglo doći samo preko uskih prevoja, od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.