Izvor: Capital | Utorak, 12.05.2015.| 12:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Potencijali Istočnog Sarajeva uskoro pred privrednicima Srbije

Istočno Sarajevo (Foto: http://www.investsrpska.net/)
Privredna komora Srbije će u narednih 30 dana privrednicima u Srbiji predstaviti potencijale grada Istočno Sarajevo, nakon čega bi trebalo da dođe do zaključivanja konkretnih ugovora, rekao je danas gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija.

Samardžija je, nakon sastanka rukovodstva grada sa potpredsjednikom i koordinatorom za regionalnu saradnju Privredne komore Srbije Zoranom Vujovićem i Mitrom Pržuljem, rekao da je ovo uzvratna posjeta na kojoj su predstavljeni privredni potencijali Istočnog Sarajeva, te da su gosti upoznati o resursima kojima raspolaže grad, kao i o budućim razvojnim planovima.

- Saglasili smo se da će Privredna komora Srbije omogućiti prezentaciju privrede grada Istočno Sarajevo, a da mi u narednih desetak dana odredimo ciljne grupe, odnosno naše potencijalne proizvođače i privrednike koji već imaju saradnju sa privrednicima iz Srbije - naveo je Samardžija i dodao da nakon toga očekuje da će doći do zaključivanja konkretnih ugovora.

On je dodao da je danas najviše razgovarano o drvoprerađivačkoj industriji, turističkim potencijalima i kapacitetima metalne i metaloprerađivačke industrije na području grada, jer postoji interesovanje privrednika iz Srbije za ove kapacitete, te da se pokušaju iznaći neka rješenja i ulaganja na bazi javno-privatnog partnerstva.

Predstavnici Privredne komore Srbije danas će posjetiti industrijske zone u Istočnom Novom Sarajevu i Istočnoj Ilidži, Olimpijski centar "Jahorina" i preduzeće "Čajević-komerc" na Sokocu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.