NavMenu

Stari most i stara jezgra ostaju na listi UNESCO-a

Izvor: Dnevni avaz Srijeda, 27.06.2007. 15:03
Komentari
Podeli

Stari most i stara jezgra Mostara ostaju na listi zaštićene svjetske kulturno – historijske baštine UNESCO-a! To je odlučeno na sjednici Komiteta UNESCO-a koja je 26. 06. 2007. održana na Novom Zelandu.

"Naša ambasadorica pri UNESCO-u Željana Zovko, koja se nalazi na sesiji na Novom Zelandu, kazala je da je razmatrano dali će se Stari most naći na listi ugroženih spomenika i tako biti skinut s liste zaštićenih. Komitet UNESCO-a donio je pozitivnu odluku i, dakle, Stari most je prošao. Nije i neće biti na listi ugroženih svjetskih spomenika" rekao je gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Predsjednik Državne komisije za saradnju sa UNESCO-om Sead Avdić kaže da je ovakva odluka očekivana. "Svjetski komitet potvrđuje ono što smo govorili, a to je da dezinformacije o ugroženosti statusa Starog mosta i stare jezgre na listi svjetske baštine nisu bile opravdane. Imao sam osjećaj da se od Mostara htio napraviti politički slučaj" rekao je Avdić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.