NavMenu

Prvi "Bosch diesel" servis na Balkanu - U Sarajevu otvoren servisni centar "Jasmin M" vrijedan 3 mil KM

Izvor: eKapija Srijeda, 06.05.2015. 16:06
Komentari
Podeli
(Foto: novigradsarajevo.ba)
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Rašid Malićbegović, vlasnik firme "Jasmin M" iz Žepča, otvorili su danas u Rajlovcu poslovno-servisni centar "Jasmin M PSC", saopćeno je na zvaničnom sajtu općine Novi Grad.

Riječ je o prvom "Bosch diesel" servisnom centru na Balkanu ovakve vrste koji je smješten na području Novog Grada, opremljen najsavremenijom dijagnostičko-servisnom opremom. Vrijednost investicije iznosi 3 mil KM, a posao je dobilo 15 radnika.

- Prošle godine zaposlili smo pet radnika u Žepču koji su prošli obuku za ovaj servis, a prije mjesec dana i dodatnih 10 radnika u Sarajevu. Riječ je o ljudima sa područja općine Novi Grad Sarajevo, koji su duži vremenski period preko Biroa tražili posao - objasnio je Jasmin Malićbegović, direktor firme "Jasmin M" i dodao da je ukoliko se posao bude širio, do kraja godine planirano zapošljavanje još 10 radnika.

U objektu se mogu naći proizvodi renomiranih firmi "Bosch", "Rexroth" iz oblasti dizel pumpi, hidraulične opreme, a osim prodaje u sklopu objekta nalazi se i ovlašteni servis "Deutz" motora, kao i "Bosch" dizelskog programa.

Objekat zauzima ukupnu površinu od 2.000 m2, od čega je najveći dio namijenjen servisu i prodaji, dok manji dio obuhvata kancelarijski i magacinski prostor.

- Ideja ovog objekta je distribucija "Bosch" proizvoda, sa akcentom na ubrizgavanje goriva, jer smo mi jedina firma u BiH koja ozbiljno radi na tome, a ovo je prvi "Bosch diesel" servisni centar na Balkanu ovakve vrste. Prvi ovakav servis je prije godinu otvoren u Ankari, dok se drugi nalazi ovdje u Novom Gradu, odnosno u Sarajevu, koji je otvoren 20 godina nakon rata. Jedini u BiH posjedujemo stroj koji radi sa pritiskom od 2.500 bara - riječi su direktora firme "Jasmin M".


Načelnik Efendić čestitao je investitoru na uspješno realiziranom projektu.

- Riječ je o specifičnoj djelatnosti, a servis je povezan sa najboljim svjetskim proizvođačima opreme. Otvaranje svakog radnog mjesta za nas je od izuzetne važnosti - rekao je Efendić.

Dodao je da je Rajlovac trenutno prostor sa najvećim potencijalom za poslovnu zonu u Kantonu Sarajevo, gdje postoji još mnogo mjesta za gradnju i investiranje.

- Naše strateško opredjeljenje je da prostor Rajlovca bude u što boljoj funkciji servisnih djelatnosti glavnog grada BiH, a planiran je za te sadržaje - istakao je načelnik Općine Novi Grad i uputio poziv investitorima da dođu i grade u ovom mjestu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.