Izvor: Oslobođenje | Srijeda, 27.06.2007.| 11:38

Na hotelu "Evropa" fasadni radovi počinju krajem jula 2007. godine

Građani Sarajeva, ali i oni iz drugih gradova, u prethodnih nekoliko vikenda imali su priliku dati vlastiti prijedlog za boju fasade na hotelu "Evropa". Većina je predložila da se ovo hotelu vrate stare boje, odnosno boje koje je imao prije nego što je devastiran. Radovi na samom objektu teku planiranom dinamikom i nema zaostataka u njihovom izvođenju.

"Boju fasade ćemo znati 10. jula 2007., kada će se sabrati glasovi građana. Već imamo sklopljene ugovore sa izvođačem radova koji će obaviti fasadne radove na starom dijelu zgrade, odnosno austrougarsku fasadu. Također, sklopili smo ugovore za novi krov. Projektant hotela je odlučio da on bude svijetlozelene boje. Do kraja jula će se vidjeti rezultati našeg rada na samom objektu, jer će tada već početi radovi na fasadi i na krovu" kazao je vlasnik hotela Rasim Bajrović.

Projektant hotela Sead Gološ ističe kako je kampanja u kojoj su građani birali boje prošla veoma dobro. Uporedo sa radovima na vanjskom dijelu zgrade, te pripremnim radovima za postavljanje fasade, izvodi se i unutrašnja sanacija Evrope.

Hotel "Evropa" bi trebao biti završen 2009. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.