NavMenu

Rudnik "Sase" rekonstruisao put i sanirao klizište u Srebrenici

Izvor: RTRS Utorak, 05.05.2015. 10:02
Komentari
Podeli
Radnici i građevinska operativa Rudnika olova i cinka "Sase" kod Srebrenice sanirali su klizište, izgradili propuste i rekonstruisali oštećenu dionicu lokalnog puta od Bjelovca prema naselju Sase i istoimenom rudniku.

Opština Srebrenica obratila se ovom kolektivu da pruži pomoć za sanaciju klizišta na ovom putnom pravcu i rukovodstvo Rudnika pozitivno je odgovorilo na taj zahtjev.

- Naši stručnjaci su snimili stanje i uradili projekat za rekonstrukciju, koji je opština prihvatila. Vrijednost radova koji su izvedeni je 47.000 KM - izjavila je Srni Jelena Petrić, predsjednik Upravnog odbora ovog rudnika.

Ona je pojasnila da su prošlogodišnje poplave i klizišta pričinili oštećenja na ovom, kao i na mnogim drugim putevima, za čiju rekonstrukciju opština Srebrenica nema sredstava, a Rudnik je pružio pomoć da taj put bude saniran.

- Rudnik "Sase" nastoji da doprinosi opštem razvoju i poboljšanju životnih uslova kao i infrastrukture u srebreničkoj opštini i pružamo pomoć za organizovanje raznih skupova, manifestacija, realizaciju projekata i obnovu objekata - rekla je Petrić.


Put koji je rekonstruisan, osim Rudnika "Sase" koriste i stanovnici nekoliko sela, Šumsko gazdinstvo "Drina" i manastir Svete Trojice koji se nalazi u brdima dva kilometra iznad kolonije i rudnika u Sasama.

Rudnik "Sase" je najveći privredni kolektiv u srebreničkoj opštini sa 520 zaposlenih, a posluje u okviru kompanije "Gross" iz Gradiške čiji je većinski vlasnik engleska kompanija "Mineco".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.