NavMenu

U planu otvaranje angio sale u Trebinju

Izvor: Blic Ponedjeljak, 04.05.2015. 10:37
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Prof. dr Boško Đukanović, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" i jedan od najboljih evropskih kardiohirurga, najavio je otvaranje angio sale u Trebinju u razgovoru za "Blic".

Prof. dr Đukanović se već mjesecima bori za početak izgradnje "Dedinja 2" u Beogradu koje bi riješilo liste čekanja i uzdiglo kardiohirurgiju Srbije na najviši nivo. Ukupna vrijednost investicije bi koštala 30 mil EUR.

Borbu za srpsku kardiohirurgiju prof. dr Boško Đukanović ne vodi samo u Beogradu. Njegova sljedeća stanica je Kragujevac i razvijanje kardiohirurgije u Nišu, odnosno omogućavanje pacijentima da se liječe u najbližim gradovima.

- Niš je već dobio kardiovaskularnu kliniku i taj projekat sproveden je u saradnji sa kompetentnim ljekarima Zoranom Radovanovićem i Draganom Milićem. To je program koji treba da razvijamo, jer ne postoji nijedna prepreka da Niš bude vrhunska kardiohirurška kuća - poručuje dr Đukanović.

Istovremeno, dodaje sagovornik "Blica", treba razvijati i kardiohirurgiju u Kragujevcu.

- Kragujevac je univerzitetski centar, ali je zaćutao, ne javlja se. Čekamo ih - poručuje Đukanović.

Prof. dr Đukanović kaže da u projektu razvijanja kardiohirurgije nije zaboravljena ni Republika Srpska. Nakon što su organizovali akciju pregledanja oko 350 Hercegovaca, sljedeći korak je otvaranje angio sale u Trebinju.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.