Izvor: Klix | Srijeda, 29.04.2015.| 14:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Branding konferencija" 12. juna u Sarajevu

(Foto: branding.ba)
Ako želite čuti šta se dešava na internacionalnom tržištu oglašavanja, brendova i novostima koje nose marketinški trendovi u svijetu, a snažno se reflektuju na regionalno i lokalno tržište, upišite u kalendar 12. juna 2015. "Branding konferencija", Sarajevo, Gradska Vijećnica.

Već pet godina zaredom "Branding konferencija" u Sarajevu je regionalni centar za umrežavanje i razmjenu iskustava iz oblasti brendinga. Organizatori i ove godine najavljuju vrhunske predavače renomiranog svjetskog i regionalnog iskustva, ali i ostale uspješne marketing eksperte i inspirativne kreativce.

- Želimo okupiti sve one koji pomiču granice u oglašavanju i prate nove pristupe u komunikaciji brendova s potrošačima, biti u koraku s trendovima, odvojiti se od prosječnosti, napraviti iskorak u komunikaciji koja će pomoći brendovima da inspiriraju potrošače. Ovogodišnja poruka Brendolucija snažno i bez kompromisa najavljuje i provocira promjene u komunikaciji pri stvaranju smjelih pristupa na tržištu - istakla je Vesna Beganović, vlasnica agencije "Via Media".

"Google story" – nove prilike za brend, kako do potpune digitalne afirmacije brenda, emocije, kreativnost i razvoj brendova, PR Star - utjecaj pozitivne PR priče na vaš brend, trendovi u brendiranju – kako to rade uspješni brendovi, načela onlajn i oflajn kreativnosti, storytelling, specifičnosti odnosa milenialsa prema brendovima, taktike digitalnog brendiranja… samo su dio sadržaja bogatog programa "Branding konferencije", jedine ovog tipa u regionu.

"Branding konferencija" će se održati 12. juna 2015. godine u Sarajevu, u prostorijama Gradske Vijećnice.

Popratni sadržaj namijenjen razvoju lokalnih brendova, biti će sastavni dio konferencije, a sadržavat će iskustvene radionice i konsalting eksperata u oblasti marketing komunikacija, literaturu i case study, te će za lokalne kompanije omogućiti posebne pogodnosti. Svi koji su povezani s marketingom i oglašavanjem, upravljanjem i razvojem brendova ne bi smjeli propustiti ovu priliku.

"Branding konferencija" je jedini strukovni događaj koji se organizira u Bosni i Hercegovini, a okuplja eksperte specijaliziranih znanja u oblasti brendinga. Prva "Branding konferencija" održana je 2011. godine sa ciljem podizanja svijesti lokalnih poduzetnika i brend menadžera o važnosti marketinga te ulozi brenda u strateškom razvoju kompanije.

"Branding konferencija" donosi novosti marketinških strategija, gostovanja vrhunskih predavača, organiziraju se zanimljive radionice i panel diskusije, inspiriše kreativnu energiju i potiče netvorking.

Prethodne Konferencije okupile su regionalne i svjetske marketing stručnjake koji su govorili o svemu onome što nam budućnost donosi kada su u pitanju marketinške strategije, nova tržišta, promjene u okruženju.

"Branding konferencija" se iz godine u godinu razvija i povećava svoj utjecaj na lokalno ali i regionalno tržište koju u prosjeku posjeti 341 sudionik iz 11 zemalja uz objave i reportaže u više od 60 medija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.