NavMenu

USK ulaže milion maraka u utopljavanje sedam objekata

Izvor: biznis.ba Nedjelja, 26.04.2015. 11:20
Komentari
Podeli

(Foto: Shutterstock.com)
Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona (USK) u narednom periodu prioritet će dati projektima energetske efikasnosti, za šta će u ovoj godini biti uložena značajna sredstva.

- Moram reći da mi ove godine krećemo s utopljavanjem sedam novih objekata, gdje ćemo uložiti, zajedno s Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) i općinama oko milion maraka - izjavio je za Fenu Tahir Nuhić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK.

Ministar ističe da su se odlučili za ovu oblast, jer je u njoj vrlo brzo moguće ostvariti povrat sredstava, koja se mogu koristiti u druge namjene, a time ostvariti značajne uštede, što je prioritet Vlade USK-a.

- Mi trenutno trošimo nekih 8,7 mil KM u zagrijavanje prostorija objekata, koji su u nadležnosti Kantona i pitanje je da li ih zagrijemo na neku određenu mjeru da su zadovoljni krajnji korisnici - pojasnio je Nuhić.

Objekti u kojima će se vršiti utopljavanja su iz sektora školstva, a za njih su se odlučili, po riječima Nuhića, zbog senzibilnosti prema učenicima i polaznicima vrtića, dok će sličnim projektima u narednom periodu biti obuhvaćeni i drugi objekti u nadležnosti Kantona.

Podsjećanja radi, u ovoj godini projektom je obuhvaćen i Dom zdravlja u Velikoj Kladuši, za koji je nedavno potpisan ugovor, a i ostali će ići u tom pravcu, dok su neke od tih zdravstvenih ustanova utopljavanje objekata već završile u ranijem periodu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.