NavMenu

Banja Luka ponovo šampion sportskog turizma

Izvor: Capital Subota, 25.04.2015. 16:14
Komentari
Podeli

Gradu Banja Luka uručena je međunarodna turistička nagrada "Zlatni turistički oskar za sportski turizam jugoistočne Evrope", kao šampionu sportskog turizma u jugoistočnoj Evropi. Nagradu Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva "SACEN international" primio je direktor Turističke organizacije Banja Luka Ostoja Barašin na svečanosti upriličenoj u beogradskoj Skadarliji.

Barašin je izjavio da je grad Banja Luka i ove godine, zahvaljujući ocjeni turističke patrole SACEN-a, dobila ovo visoko turističko priznanje šampiona sportskog turizma.

- Banja Luka je decenijama grad sporta, grad mladih, a uložena sredstva i napori da se izgradi sportska infrastruktura omogućili su da organizujemo i najveće svjetske i evropske sportske manifestacije - rekao je Barašin, navodeći da se ta infrastruktura koristi i za turističke svrhe.

Prema njegovim riječima, sport i turizam u Banjoj Luci predstavljaju zajedničku vrijednost i zahvaljujući toj sprezi, prirodnim i društvenim pretpostavkama i značajnim ulaganjima, ona je i vodeća destinacija u avanturističkom turizmu u regionu.

- Ova nagrada, prije svega, obavezuje nas koji se bavimo turizmom da dalje unapređujemo turističu ponudu, a sigurno je da će privući još veći broj turista u Banja Luku, da dođu i oni koji do sada nisu bili - dodao je Barašin.

On je rekao da je zadovoljan regionalnim povezivanjem Banja Luke u oblasti turizma i da taj proces postaje sve kvalitetniji i sve više privlači pažnju stranih turista u region.

Predsjednik SACEN-a Dragan Gligorijević istakao je značaj regionalnog turističkog povezivanja, u čijem centru je gost, što predstavlja takozvani "japanski menadžment" gdje gost za jedan vikend može da obiđe i Durmitor i Banja Luku.

- Gdje ima događaja, ima i turista. Osim sporta traži se dosta i kulturni turizam - rekao je Gligorijević i dodao da Banja Luka ima i noćna spuštanja rijekom, kao i iz vazduha, što daje doživljaj za turiste, a ne samo da pruža smještaj i hranu.

On je naglasio da je Banja Luka školski primjer gostoljublja, te podsjetio da je ovo druga nagrada SACEN-a za Banja Luku, koja je prošle godine proglašena za najgostoljubiviji grad jugoistočne Evrope.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.