NavMenu

Prijedor planira 100 mil EUR investicija u 2015. godini

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 26.04.2015. 23:10
Komentari
Podeli
Prijedor (Foto: http://www.investsrpska.net/)Prijedor
U Prijedoru se u ovoj godini planiraju započeti nove investicije u vrijednosti od oko 100 mil EUR, a očekivani broj novih radnih mjesta je 630, izjavio je direktor Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD Mišo Reljić.

- Riječ je o prehrambenoj, drvnoj i obućarskoj industriji, te o sektoru plastike, poljoprivredi i informaciono-komunikacionim tehnologijama - naveo je Reljić.

On je rekao da je Agencija PREDA-PD u prošloj godini na više od 300 adresa u Prijedoru poslala sve raspisane javne pozive za prijavljivanje projekata ukupne vrijednosti 8 mil KM.

- Fokus Evropske komisije i drugih međunarodnih donatora u protekle dvije godine bio je nevladin sektor, a sada će biti više poziva za javni sektor i fondovi će biti više okrenuti javnom sektoru nego što su bili do sada - naglasio je Reljić.

On je istakao da svake godine uz podršku ove agencije u Prijedoru bude osnovano oko 30 novih firmi i da Agencija pruža logističku podršku i njima i postojećim firmama.


- Projekat opremanja kabineta za praktičnu nastavu u srednjim školama izazvao je dosta pažnje širom BiH, jer je Prijedor uz pomoć Evropske komisije prvi u zemlji počeo se realizacijom ovakvog projekta, a prvi smo osnovali i Savjet za obrazovanje i zapošljavanje koji kreira upisnu politiku - dodao je Reljić.

Agencija PREDA-PD u svom sastavu ima jedinice za ekonomski razvoj, za društveni razvoj i za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, u skladu sa Strategijom razvoja grada Prijedora za period 2014-2024.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.