NavMenu

Evropski hotelijeri se žale na servis "Booking"

Izvor: Beta Petak, 24.04.2015. 08:09
Komentari
Podeli
Servis "Booking"Servis "Booking"
Udruženje hotelijera i ugostitelja u Evropi Hotrek (Hotrec) ocijenilo je danas da im sistem rezervacija preko interneta "Booking" narušava slobodu poslovanja i da tijela za zaštitu konkurencije novim odlukama nisu riješila taj problem.

"Booking" radi i u Srbiji, a u udruženju hotelijera kažu da saradnja sa tom platformom ima i prednosti i mana, ali da bi miješanje vlasti u regulisanje odnosa bilo štetno.

"Booking" se tijelima za zaštitu konkurencije u Francuskoj, Italiji i Švedskoj obavezao da više neće hotelijere spriječavati da na drugim platformama za rezervacije ili direktno putem telefona i elektronske pošte nude niže cijene od onih koje su ponuđene na njegovom sajtu.

To bi moglo da bude primjenjeno i u ostatku EU.

Naknadno je i francuska agencija za zaštitu konkurencije 21. aprila objavila odluku kojom nalaže "Booking"-u da odustane od najvećeg dijela klauzula o tarifama i raspoloživosti mjesta koje je nametao firmama.

Međutim, hotelijeri i dalje neće moći preko svojih sajtova da nude niže cijene nego preko "Booking"-a, sa izuzetkom posebne ponude za klijente koji imaju pogodnosti kao česti korisnici, prenio je AFP.

- Evropska hotelijerska industrija je veoma nezadovoljna zbog takve odluke, kojom je zamrznuta sadašnja neprihvatljiva situacija u kojoj "Booking" hotelijerima oduzima slobodu poslovanja - dodaje se u saopštenju.

Dodaje se da će hotelijerska industrija razmotriti koje mjere se mogu preduzeti da bi se povratila potpuna sloboda poslovanja za hotele u Evropi, čime bi i potrošači uživali prednosti prave konkurencije na tržištu hotelskih rezervacija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.