Izvor: RTRS | Ponedjeljak, 20.04.2015.| 13:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pumpna stanica "Luke" u Doboju ponovo u punom pogonu

U Doboju je ponovo u punom pogonu pumpna stanica "Luke", koja je oštećena u majskim poplavama, a čijim se osposobljavanjem omogućuje snabdijevanje 42.000 građana vodom, te rad oko 1.200 malih i srednjih preduzeća.

Pumpna stanica, koja je otvorena u petak (17. april 2015. godine), rekonstruisana je u okviru projekta obnove infrastrukture s ciljem ekonomskog jačanja zajednica - CESTA u iznosu 460.000 KM.

Zamjenik direktora "Vodovoda" Živko Erceg rekao je da je ovim sredstvima ugrađena najsavremenija oprema, a oštećena pumpna stanica je nadograđena.

Učešće Američke agencije za međunarodni razvoj u ovom projektu je 360.000 KM, a grada Doboj i "Vodovoda" 100.000 KM, rekao je u petak Mark De Silva, predstavnik Humanitarne organizacije "Catholic Relief Services" (CRS) BiH, koja realizuje projekat.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović zahvalio je USAID-u i CRS-u, najavljujući da će ove organizacije i dalje na području grada Doboja učestvovati u projektima zaštite od visokog vodostaja Bosne.

Direktor misije USAID-a u BiH Tomas Rohas rekao je, tokom pozdravnog govora, da se osposobljavanjem pumpne stanice "Luke" omogućava snabdijevanje 42.000 građana vodom, te rad oko 1.200 malih i srednjih preduzeća sa dobojskog područja.

Doboj je jedan od pet gradova/opština u kojima se provodi jednogodišnji projekat CESTA, vrijedan 4 mil USD, koji realizuje CRS BiH, a čiji je cilj pomoći domaćinstvima pogođenima poplavama.

U Maglaju, Doboju, Doboju Jugu, Šamcu i Domaljevcu - Šamcu se, u okviru CESTA projekta, provodi po nekoliko projekata obnove oštećene komunalne infrastrukture koji se identifikuju kao ključni za normalizaciju života i omogućavanje ekonomske stabilnosti, kao i projekti manjeg obima u kojima učestvuju i lokalne zajednice.

U Doboju je rekonstruisan most Bare - Kostajnica, a u toku je čišćenje sistema odvodnje, rekonstrukcija mosta u naselju Osojnica, te rekonstrukcija pumpnih stanica Usora i Poljice.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.