NavMenu

Smanjenje Premijer lige BiH sa 16 na 12 klubova

Izvor: Glas Srpske Petak, 17.04.2015. 11:44
Komentari
Podeli
Premijer liga BiH od sezone 2016/17. definitivno će brojati 12 timova, za razliku od prethodnih, gdje je u najjačem rangu takmičenja učestvovalo 16 ekipa, potvrđeno je na jučerašnjoj sjednici Skupštine Fudbalskog saveza BiH.

Čelni ljudi Saveza BiH se nadaju da će tako biti podignut kvalitet takmičenja, a samim tim biti i veće interesovanje navijača za utakmice u Premijer ligi.

- Apsolutno podržavam ovu odluku i još prije 15 godina tažio sam da se sve lige u Srpskoj i BiH smanje. Tada nije bilo podrške i sada se ponovo pojavila inicijative za smanjenje. Ako želimo kvalitet, obavezno mora doći do smanjenja broja timova. Zbog toga što smo radili na kvantitetu dobili smo neke timove iz malih sredina pomoću kojih su se lokalni moćnici probijali. Tu je nanesena ogromna šteta fudbalu - kazao je član Skupštine Slobodan Tešić.

On smatra da se moraju razvijati veliki fudbalski centri i da smanjenje lige ne bude na štetu klubova iz Republike Srpske.

- Smanjenje lige je u redu, ali moraju se naći modaliteti da klubovi iz Republike Srpske ne budu ugroženi. Ne smijemo dozvoliti da za nekoliko godina na primjer ostane samo jedan klub iz RS u Premijer ligi. Moramo priznati da su klubovi iz FBiH finansijski jači i zato apelujem na sve vodeće ljude u RS da poklone sportu veću pažnju, jer je ovdje on totalno magrinalizovan. Jačanjem sporta jačaće i država - dodao je Tešić.


Pojedini delegati iz FBiH smatrali su da je ovakvo skraćenje lige pretjerano i da je trebalo postepeno smanjivati broj klubova, prvo na 14, pa onda na željenih 12. Međutim, većina delegata smatrala je da je najbolje da se odmah ide za četiri ekipe manje, iako je ovako reorganizacija bolna. Tako će naredne sezone čak šest timova ispasti iz Premijer lige, tako da će borba za opstanak biti veoma teška.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.