NavMenu

HP ponovo zauzima poziciju broj 1. kod totalnih diskovnih sistema za pohranu

Izvor: communis Utorak, 19.06.2007. 11:46
Komentari
Podeli

HP je ponovno preuzeo poziciju broj 1 u svjetskim prihodima totalno diskovnih sistema za pohranu od IBM-a, sa 20,1 postotnim udjelom na tržištu, prema tržišnim podacima za prvi kalendarski kvartal 2007. godine koji su izdati danas od strane firme IDC.

HP je dodatno držao poziciju broj 1 u nekoliko drugih kategorija, uključujući i tržište otvorene mreže za pohranu (SAN), koje uključuje fibre kanal i iSCSI, gdje je HP bio lider u isporukama otvorenih SAN sistema sa 14,6 postotnim udjelom širom svijeta. U kategoriji internih sistema za diskovnu pohranu, HP je držao vrhovnu poziciju, sa 35,8 postotnim udjelom u prihodima.

HP StorageWorks Enterprise Virtual Array (EVA) familija je povećala udjel po prihodima za eksterne diskove u srednjem segmentu. Prihod HP-a u odnosu na prethodnu godinu je rastao brže nego kod dva najbliža konkurenta u svjetskim sistemima totalno diskovne pohrane, potpomognut dobicima u tržišnom udjelu u proizvodnim linijama kao što su HP StorageWorks XP diskovni klasteri i HP All-in-One Storage sistemi.

HP je bio izjednačen za mjesto broj 1 po broju isporučenih jedinica u svjetskom tržištu mrežno priključenih sistema za pohranu.

"Posljednji IDC rezultati pokazuju da se HP natječe agresivno na tržištu pohrane i da dobija udio u odnosu na ključne konkurente", rekao je Duncan Campbell, potpredsjednik marketinga, odjel StorageWorks, HP. "Naša EVA porodica proizvoda sa pročelja i dalje nastavlja da uživa u širokom prihvatanju, i primjetićete da HP isporučuje više inovacija za pohranu kako bi pomogli korisnicima da smanjuju rizike i troškove i da poboljšaju svoje poslovanje."

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.