NavMenu

Za uređenje Rogatice 3,7 mil KM

Izvor: eKapija Srijeda, 15.04.2015. 12:44
Komentari
Podeli
Na posljednjoj sjednici odbornici SO-e Rogatica usvojili su Program uređenja gradskog građevinskog zemljišta na području opštine za tekuću godinu uz ulaganja od 3,7 mil KM, prenosi portal 058.ba.

– Naravno, u centru pažnje je Rogatica kao naselje. Omeđena granicama Urbanističkog plana grada podijeljena je na osam cjelina. Najviše sredstava planirano je da se utroši u naselje "Sunce" – 722.000, a onda slijede "Rudo" sa 713.000, "Kruščica" sa 645.000, "Stara ciglana" sa 530.000 i tako do naselja "Karanfil" sa 107.000 KM - rekao je Rade Jovanović, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove u Administrativnoj službi opštine.

Prema predratnim i poratnim planskim dokumentima sredstva će se trošiti za pripremanje i opremanje zemljišta od 9,60 hektara u zoni trga "Centar" do 22,60 hektara u budućem naselju "Sunce", a sve saglasno Prostornom i Regulacionom planu opštine.

Pripremanje zemljišta, dodao je Jovanović, obuhvata istražne radove na terenu, izrada potrebnih podloga i prostorno-planske dokumentacije, saniranje terena i slične radove, dok opremanje podrazumjeva izgradnju objekata infrastrukture iz nadležnosti lokalne zajednice i javnih preduzeća. Tu su, prije svega, vodovod i kanalizacija, elektro, telefonske i televizujske instalacije, javna rasvjeta, makadamske i asfaltne putne podloge, parking prostori i drugi prateći objekti, prenio je "058".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.