NavMenu

EU će pojednostaviti uvoz GMO hrane

Izvor: Novosti Petak, 10.04.2015. 09:19
Komentari
Podeli

Evropska unija planira da pojednostavi proces kojim se odobrava uvoz genetski modifikovane hrane, što će omogućiti državama članicama da samostalno donesu odluku o tome da li će to prihvatiti ili ne, izvještava francuska novinska agencija AFP pozivajući se na neimenovane izvore iz Evropske komisije.

Prema tvrdnjama tih izvora, EK će 22. aprila predstaviti prijedloge koji će zapravo dozvoliti ulazak GMO proizvoda u Evropsku uniju, što su prethodno blokirale pojedine članice svojim oštrim protivljenjem, precizira AFP.

Ovaj plan je sličan zakonu koji je u januaru usvojio Evropski parlament, a kojim je predviđeno da svaka članica samostalno odluči o tome da li želi da uzgaja genetski modifikovane usjeve.

Najnoviji predlog EK znači da zemlje poput Španije, koje žele GMO, više neće ograničavati oni koji su protivnici GMO, poput Francuske.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Energija, Industrija, Industrija

Kineski gigant TBEA International Engineering zainteresovan za energetske projekte u RS, prioritet obnova distributivne mreže

​Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je u utorak u Banjaluci sa predstavnicima kineske kompanije TBEA International Engineering. U pitanju je kompanija koja se pretežno bavi rekonstrukcijom i razvojem distributivne i prenosne mreže, a osim toga realizuju i projekte u oblasti obnovljivih izvora energije, skladištenja energije, eksploatacije uglja i izgradnje termoelektrana. Na sastanku je razmatran

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.