Izvor: eKapija | Utorak, 07.04.2015.| 15:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Građevinari regiona potpisali Sporazum o saradnji

Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i privredne komore Federacije BiH, Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije, na sastanku u Skoplju potpisale su Sporazum o saradnji u oblasti građevinarstva. Potpisivanje ovog sporazuma je najavljivano nakon Okruglog stola na temu unaprijeđenja regionalne privredne saradnje, održanog 27. novembra 2014. godine u Beogradu, saopšteno je na zvaničnom sajtu Spoljnotrgovinske komore BiH.

Potpisivanjem sporazuma, strane su izrazile spremnost da ostvare saradnju, te pruže pomoć u razvoju i jačanju privrednih društava iz oblasti građevinarstva. Posebno će se raditi na organizaciji i koordinaciji zajedničkog nastupa građevinske privrede na trećim tržištima.

Na ovaj način privredne komore regiona obavezale su se da u okvirima svojih interesa i mogućnosti ostvaruju uzajamnu saradnju prilikom realizacije konkretnih projekata, uključujući i pomoć u obrazovanju konzorcijuma privrednih subjekata, te dostavljaju jedna drugoj informacije privrednog i trgovinskog karaktera uz istovremenu razmjenu informacija o poslovnim ponudama i investicionim mogućnostima privrednih subjekata svih strana u sporazumu. S tim u vezi biće formiran i sajt ponude i tražnje dostupan svim stranama.

Potpisani sporazum od izuzetnog je značaja za zemlje regiona obzirom da im se putem zajedničkih nastupa otvaraju mogućnosti realizacije poslovnih projekata i pruža šansa za povratak na tržišta na kojima su važili za povjerljive i ozbiljne poslovne partnere.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.