NavMenu

Velika Kladuša, Sanski Most i Ključ zajedno u projektu plasteničke proizvodnje

Izvor: Novo Vrijeme Utorak, 07.04.2015. 13:20
Komentari
Podeli
Općini Velika Kladuša, kao glavnom nosiocu, odobren je projekt pod nazivom "Razvoj plasteničke proizvodnje pokretanjem međuopćinske saradnje općina Velika Kladuša, Sanski Most i Ključ" od UNDP-a, što će za rezultat imati unapređenje plasteničke proizvodnje.

Velika Kladuša je zajedno s partnerskim općinama na ovom projektu aplicirala za sredstva za Projekt integriranog lokalnog razvoja (ILDP) radi unapređenja međuopćinske saradnje putem ekonomskog razvoja i stvaranja boljeg poslovnog okruženja na području sve tri općine.

- Projekt ima višestruki značaj. Osim razvoja agrara i unapređenja plasteničke proizvodnje te ruralnog razvoja, ogleda se i u namjenskom i kontrolisanom upravljanju poljoprivrednim zemljištem, što će imati pozitivan uticaj na sektor okoliša - izjavio je za Fenu načelnik Općine Velika Kladuša Edin Behrić.

Po njegovim riječima, u okviru projekta ova općina dobit će 16 plastenika površine 150 m² s kompletnom izradom, isporukom i montažom, kao i ostalim pratećim sadržajima. Ciljne grupe obuhvaćene ovim projektom su plasteničari i žene u ruralnim područjima, za koje je osigurano učešće od 30%.


Uslijedit će definiranje kriterija za odabir korisnika, u saradnji s UNDP-om, nakon čega će biti i objavljen javni poziv na koji će moći aplicirati oni koji budu ispunjavali uvjete. Ukupna vrijednost projekta je više od 195.000 KM. Jedinice lokalne samouprave učestvuju s više od 85.000 KM, dok će ostatak sufinansirati UNDP.

Behrić dodaje da će Općina Velika Kladiša aplicirati sa sličnim projektima sve radi razvoja poljoprivredne proizvodnje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.