NavMenu

Za tri mjeseca "Elektroprenos BiH" potpisao ugovore vrijedne 30 mil KM

Izvor: Klix Utorak, 07.04.2015. 16:02
Komentari
Podeli
Kompanija "Elektroprenos BiH" zaključila je u prva tri mjeseca ove godine više od 45 ugovora sa kompanijama iz BiH i okruženja za realizaciju različitih projekata ukupne vrijednosti oko 30 mil KM.

U martu je sa konzorcijumom "Elektroenergetika BL" potpisan ugovor za izgradnju transformatorske stanice Laktaši 2, vrijednosti 3,25 mil KM, koja bi trebalo da bude završena i puštena u pogon u drugoj polovini naredne godine, saopšteno je iz "Elektroprenosa BiH".

Ovaj konzorcijum izvodiće radove i na izgradnji 110-kilovoltnog dalekovodnog polja za Kotor Varoš u transformatorskoj stanici Ukrina čija je vrijednost 330.860 KM, a zadužena je i za nabavku i ugradnju ormara zaštite i upravljanja, te nedostajuće opreme za kompletiranje transformatorskih polja 220 i 110-kilovoltnog drugog transformatora transformatorske stanice Trebinje.

U ovoj godini počet će rekonstrukcija dalekovoda Mostar 4 – Široki Brijeg i Široki Brijeg – Grude, ukupne vrijednosti 2,497 mil KM, koju će izvoditi konzorcij "Dalekovod Mostar" i "Dalekovod Zagreb", sa kojima je u martu parafiran ugovor kao najpovoljnijim ponuđačem na provedenom tenderu, dok je rok za okončanje radova devet mjeseci.

Važni ugovori u prethodnom mjesecu sklopljeni su i sa konzorcijumom koji čini sarajevska kompanija "Komel" i makedonski "Engineering DASS" iz Ohrida koji će sanirati dalekovod transformatorska stanica Sarajevo 1 – transformatorska stanica Visoko i dalekovod transformatorska stanica Sarajevo 20 – transformatorska stanica Sarajevo 13, ukupne vrijednosti 541.924 KM.

Drugi ugovor koji je "Elektroprenos BiH" potpisao sa ovim kompanijama odnosi se na nabavku materijala i opreme, te izvođenje usluga projektovanja i rekonstrukcije dalekovoda transformatorska stanica Sarajevo 1 – transformatorska stanica Sarajevo 10, za šta će biti izdvojeno 492.523 KM.


U martu je potpisan i ugovor o sanaciji dalekovoda Sarajevo 20 – Buk Bijela, koja će koštati oko 1,51 mil KM, a povjerena je kompaniji "Energomontaža" Beograd.

Kompanija "Lanaco" Banja Luka u martu se ugovorom obavezala da u narednih pola godine izvrši isporuku i instalaciju IT infrastrukture za ERP poslovno okruženje, čija je ukupna vrijednost 2.477.415 KM.

Iz "Elektroprenosa" poručuju da će i u narednom periodu nastaviti ulaganja u prenosnu mrežu, te rekonstrukciju i zamjenu dotrajale opreme kako bi obezbijedila veću sigurnost u napajanju potrošača.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.