NavMenu

Počela izgradnja carinskog terminala i GP u Gradišci - Vrijednost investicije oko 24 mil KM

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 06.04.2015. 15:59
Komentari
Podeli
Hiljade kamiona i automobila koji su zbog prelaska granice stvarali nesnošljive saobraćajne gužve u Gradišci, a decenijskom problemu primiče se kraj s obzirom na to da je počela izgradnja carinskog terminala i graničnog prelaza u Čatrnji.

Pripremni radovi su jeku, a prema riječima portparola Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ratka Kovačevića u toku je proširenje dijela autoputa Banja Luka-Gradiška na lokalitetu na kojem će biti smješten granični prelaz.

- Pripremni radovi podrazumijevaju kompletnu niskogradnju i sve neophodne popratne radove kao što je uvođenje struje i vode i izgradnja nadstrešnice. Dakle, veliki dio radova biće završen u prvoj fazi za šta je još prošle godine obezbijeđeno 8,4 mil KM - istakao je Kovačević.

On je napomenuo da bi, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, prva faza izgradnje terminala trebalo da bude završena u toku ove godine. Nakon toga uslijedila bi završna faza radova za koju će biti izdvojeno oko 15,8 mil KM i trebalo bi da bude okončana 2017. godine.


- Završetak ovakvog kapitalnog projekta mnogo će značiti za Gradišku, jer će postojeći carinski terminal biti izmješten izvan gradskog područja i tako rasteretiti saobraćaj. To će značiti da će svi kamioni direktno dolaziti na novoizgrađeni carinski terminal i da neće imati potrebe da se uvlače u gradsko područje gdje stvaraju gužvu i blokiraju saobraćaj. Oni će sa autoputa odmah ići na veliki parking carinskog terminala gdje će obavljati kompletnu proceduru - istakao je Kovačević.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.