Izvor: Glas Srpske | Ponedjeljak, 06.04.2015.| 15:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela izgradnja carinskog terminala i GP u Gradišci - Vrijednost investicije oko 24 mil KM

Hiljade kamiona i automobila koji su zbog prelaska granice stvarali nesnošljive saobraćajne gužve u Gradišci, a decenijskom problemu primiče se kraj s obzirom na to da je počela izgradnja carinskog terminala i graničnog prelaza u Čatrnji.

Pripremni radovi su jeku, a prema riječima portparola Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ratka Kovačevića u toku je proširenje dijela autoputa Banja Luka-Gradiška na lokalitetu na kojem će biti smješten granični prelaz.

- Pripremni radovi podrazumijevaju kompletnu niskogradnju i sve neophodne popratne radove kao što je uvođenje struje i vode i izgradnja nadstrešnice. Dakle, veliki dio radova biće završen u prvoj fazi za šta je još prošle godine obezbijeđeno 8,4 mil KM - istakao je Kovačević.

On je napomenuo da bi, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, prva faza izgradnje terminala trebalo da bude završena u toku ove godine. Nakon toga uslijedila bi završna faza radova za koju će biti izdvojeno oko 15,8 mil KM i trebalo bi da bude okončana 2017. godine.

- Završetak ovakvog kapitalnog projekta mnogo će značiti za Gradišku, jer će postojeći carinski terminal biti izmješten izvan gradskog područja i tako rasteretiti saobraćaj. To će značiti da će svi kamioni direktno dolaziti na novoizgrađeni carinski terminal i da neće imati potrebe da se uvlače u gradsko područje gdje stvaraju gužvu i blokiraju saobraćaj. Oni će sa autoputa odmah ići na veliki parking carinskog terminala gdje će obavljati kompletnu proceduru - istakao je Kovačević.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.