NavMenu

Počela zamjena "radioaktivnog" krova na školi u Srpcu

Izvor: Novosti Nedjelja, 05.04.2015. 12:25
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)
Svi koji su sa razlogom ili bez njega sumnjali da se djeca u Srpcu razboljevaju i zbog "radioaktivnog" krova tamošnje osnovne škole, moći će konačno da odahnu. Naime, dva dana prije planiranog odlaska 520 učenika Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" na proljećni raspust, prekinuta je nastava zbog radova na prekrivanju školskog objekta.

Riječ je o površini od 1.300 kvadratnih metara, za šta su kancelarije UNDP i Unicef u Sarajevu obezbijedile 200.000 maraka.

- Školski objekat je prije 40 godina prekriven salonit pločama u kojima se nalazi azbest. Njihov rok trajanja je 30 godina, a kako je u zadnje vrijeme došlo do oboljevanja nekoliko učenika od leukemije i drugih malignih bolesti javila se sumnja da su krovne ploče radioaktivne, pa smo pokrenuli inicijativu kod nekoliko ambasada u BiH i drugih donatorskih organizacija radi obezbjeđenja sredstava za prekrivanje školske zgrade limenim pločama - kaže direktor škole Veroljub Maletić.

Od sekretara CK Srbac Ljiljane Jovičić dobili smo informaciju da je prošle godine vođeno nekoliko humanitarnih akcija za prikupljanje sredstava za liječenje osmoro srbačke djece koja su oboljela od malignih bolesti i da je na taj način prikupljeno 16.000 KM. Najviše sredstava prikupljeno je po osnovu humanitarnog broja otvorenog kod kompanije "m:tel", 10.290 KM. Od prodaje poklon slika slikara ostvaren je prihod od 2.025 maraka, SKD "Sveti Sava" iz Graca doznačio je 1.610 KM, a bilo je i nekoliko pojedinaca koji su ličnim sredstvima pružili pomoć roditeljima.

Nastavnički kolektiv obradovan je početkom radova, koji će potrajati do 14. aprila, kada se završava proljećni raspust jer će sada biti sigurni da će djeca imati bezbedne uslove za boravak na nastavi.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.