NavMenu

Vlada Japana prikuplja aplikacije za finansiranje projekata bespovratne pomoći u iznosu od 10 mil USD

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.06.2007. 11:34
Komentari
Podeli


Direkcija za ekonomsko planiranje nastavlja uspješno partnerstvo sa Ambasadom Japana te i 2007. godine u suradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH radi na prikupljanju aplikacija.

U cilju provođenja procedure za pružanje pomoći Bosni i Hercegovini, Vlada Japana je, putem svoje agencije JICA (Japan International Cooperation Agency), uputila poziv za dostavu zahtjeva za projekte bespovratne pomoći (Grant Aid) i tehničke saradnje (Technical Cooperation), u okviru Japanske fiskalne godine – JFY 2008/2009. Prema utvrđenim propozicijama na osnovu kojih japanska strana uzima u razmatranje pojedine zahtjeve, vrijednost predloženih projekata ne treba da prelazi 10 miliona USD. Projekti koji se predlažu mogu biti iz svih oblasti u kojima Japan učestvuje u rekonstrukciji naše zemlje (obrazovanje, zdravstvo, transport i dr.) Mogućnost da apliciraju za tehničku pomoć ili pomoć u vidu grantova imaju sve institucije vlasti na svim nivoima, javne ustanove i preduzeća, kao i organizacije civilnog društva.


Vlada Japana ove godine također omogućava apliciranje za treninge u raznim oblastima za državne službenike na svim nivoima vlasti u BiH. Za svaki trening jasno je opisan cilj izvedbe, sadržaj, period održavanja i ciljna grupa predviđena za učešće na svakom seminaru.
Potrebno je da prijedloge projekata (popunjene aplikacione formulare na engleskom jeziku) u saradnji sa nadležnim entitetskim i kantonalnim ministarstvima i institucijama, dostavite Ministarstvu vanjskih poslova BiH ili Direkciji Vijeća ministara BiH za ekonomsko planiranje (EPPU/DEP), najkasnije do 15. avgusta 2007. godine, radi daljeg provođenja procedure kandidovanja i realizacije odobrenih projekata od strane Vlade Japana.

Poziv je objavljen na poslovno investicionom portalu eKapija

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.