Izvor: Nezavisne novine | Petak, 03.04.2015.| 08:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Prvi energetski samit u BiH" 15. i 16. aprila u Neumu

Neum (Foto: Neum.ba)
U Neumu će 15. i 16. aprila biti održan "Prvi energetski samit u BiH" u organizaciji projekta Investiranje u sektor energije Američke agencije za međunarodni razvoj.

Iz USAID-a je saopšteno da su reforma energetskog sektora, korištenje obnovljivih izvora energije, energetska efikasnost i liberalizacija tržišta električnom energijom teme koje će u narednom periodu biti aktuelne za cjelokupnu društvenu zajednicu u BiH.

U saopštenju je istaknuto da reforma energetskog sektora podrazumijeva učešće znatnog broja institucija vlasti, agencija, velikih, srednjih i malih proizvođača, investitora, nevladinih organizacija, stručnjaka različitih profila i predstavnika medija.

Učešće na samitu najavili su predstavnici najvažnijih učesnika u energetskom sektoru u BiH, a otvoriće ge ambasador SAD u BiH Morin Kormak i predstavnici vlasti i komisija za energiju u BiH.

"Prvi energetski samit u BiH" biće održan pod pokroviteljstvom Regulatorne komisije za električnu energiju BiH, Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske i Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.