NavMenu

U krizi proizvodnja komponenti za elektromobile u firmi "Nikola Tesla"

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 02.04.2015. 15:59
Komentari
Podeli
Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je u krizi projekat proizvodnje komponenti za električne automobile u Javnom preduzeću "Nikola Tesla".

- U razgovoru koje sam danas imao sa predstavnicima ovog preduzeća dogovorili smo se da u narednih deset dana održimo sastanak sa kooperantima koji su zajedno radili na projektu elektromobila u Republici Srpskoj da vidimo u kojoj se fazi nalazi taj projekat, koje su obaveze i ko je prema kome kolike obaveze stvorio - rekao je Đokić juče novinarima u Banjoj Luci.

On je naveo da se negdje govori da se od Javnog preduzeća "Nikola Tesla" potražuje oko 500.000 KM, dodajući da nije siguran da je riječ o tom iznosu potraživanja prema dobavljačima.


- Moramo sa vlasnicima preduzeća koji su partner JP "Nikola Tesla" razgovarati i vidjeti koje je najbolje rješenje i ako postoji mogućnost da nastave saradnju ona će biti nastavljena, u suprotnom ona će biti raskinuta, a obaveze će biti izvršene na način kako se izmiruju u poslovnom svijetu - zaključio je Đokić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.