Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 01.04.2015.| 08:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Opština Laktaši bi mogla dobiti privredni savjet

Načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman održao je sastanak sa privrednicima na kojem je iskazao potrebu za formiranjem privrednog savjeta.

Sastanku održanom u ponedjeljak prisustvovao je ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, koji je istakao da formiranje privrednog savjeta treba da osigura kontinuitet rada na javno-privatnom dijalogu i da bude savjetodavno tijelo načelniku, saopšteno je juče iz kabineta načelnika opštine Laktaši.

Kodžoman je iskazao potrebu za uključenje privrede u rad lokalne uprave, te pozvao privrednike da sumiraju poslovne rezultate u proteklom periodu, ali i da najave nove poslovne namjere.

On je predstavio proces BFC sertifikacije (opština sa povoljnim poslovnim okruženjem) kojem je ova opština pristupila prošle godine.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici donatora, među kojima su Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj (ACED), Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju (SIDA), te Njemačka razvojna agencija (GIZ).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.