NavMenu

Sindikalci traže ostavke menadžmenta BHRT-a

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 30.03.2015. 13:42
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Sindikalna organizacija radnika BHRT-a zatražiće ostavke menadžmenta, ukoliko u naredna tri mjeseca ne predloži sanacione mjere i ponudi plan izlaska iz krize ovog kolektiva.

Ovaj stav Sindikata iznesen je na današnjem protestnom skupu u prostorijama RTV doma u Sarajevu, održanom povodom najave menadžmenta o smanjenju plata zaposlenim od 15%.

Na skupu pod nazivom "U 11.15 protiv minus 15 odsto", pročitano je pismo koje je već upućeno generalnom direktoru Muhamedu Bakareviću i njegovom timu u kome je jasno poručeno da "umanjenje plata ne dolazi u obzir i da sindikalni predstavnici o tome uopšte ne žele da razgovaraju".

Sindikat BHRT-a dao je rok menadžementu da u naredna tri mjeseca ponude plan izlaska iz krize, objavio je BHRT.


- Može se to zvati "sanacioni plan", "plan izlaska", "slamka spasa" ili bilo kako. Ali bez takvog plana besmisleno je bilo kakvo pregovaranje. U protivnom sami podnesite ostavku - poručeno je generalnom direktoru BHRT-a Muhamedu Bakareviću.

Najavljeni sastanak rukovodstva Sindikata i menadžmenta BHRT-a, koji je trebalo da bude održan nakon protestnog okupljanja, Bakarević je iznenada otkazao.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvoren pogon njemačke kompanije u Laktašima vrijedan 20 mil EUR - U proizvodnji dijelova za vozila zaposleno 600 ljudi

Novi proizvodni pogon kompanije Mahle Electric Drives Bosnia svečano je danas otvoren u Aleksandrovcu kod Laktaša, a vrijednost ove njemačke investicije je oko 20 mil EUR. Presjecanjem vrpce pogon su otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Nadzornog odbora grupe Mahle Hajnc Junker, te generalni direktor i direktor operacija poslovne jedinice elektronika

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.