NavMenu

"Bingo" otvorio tržni centar u Goraždu - Posao dobilo 110 ljudi

Izvor: biznis.ba Subota, 28.03.2015. 11:38
Komentari
Podeli

(Foto: facebook.com/bingo)
Tuzlanska kompanija "Bingo" otvorila je u petak (27. mart 2015. godine) u Goraždu tržni centar na oko 10.000 m2 u koji je uloženo 10 mil KM. Tako se najvećem lancu trgovina u BiH sa više od 4.500 uposlenika priključio i objekat "Bingo" u Goraždu sa 110 uposlenika.

Vrpcu na otvaranju 157. prodajnog objekta ove renomirane kompanije presjekli su Emir Oković, premijer BPK Goražde, Muhamed Ramović, načelnik Općine i Tatjana Paunoski, glasnogovornica kompanije "Bingo".

Zvaničnici općine i BPK Goražde ukazali na značaj otvaranja ovog centra u Goraždu.

- Ovo je nastavak jedne uspješne priče Goražda. Uspjeh je, prije svega, u zapošljavanju novih ljudi, a osim toga ovo je objekat koji sigurno donosi i neke nove standarde u pružanju usluga građanima. Ovo doživljavamo onako kako je to kazao i vlasnik kompanije, kao poklon gradu Goraždu - izjavio je Emir Oković, premijer BPK Goražde, najavljujući da će se za ovaj projekat vezati i drugi iz oblasti poljoprivrede i prehrambene djelatnosti.

Goražde na ovaj način nastavlja dobar imidž razvoja i novih zapošljavanja, smatraju u općini.

- Izuzetno smo sretni zbog zapošljavanja 110 mladih ljudi i investicije od 10 mil KM. Goražde polako postaje centar regije kao što je i nekad bilo - kazao je ovom prilikom Muhamed Ramović, načelnik Općine Goražde.

Otvaranje tržnog centra u Goraždu novi je poslovni uspjeh za ovu domaću kompaniju.

- Ovo je centar koji treba Goraždu, a dio našeg bogatog programa su i butici, prodavnice, apoteka, kladionica, kuglana, kao i restoran "Bingo" sa igraonicom, čije je otvaranje planirano u aprilu. Ono što je novo jeste da razmišljamo o otvaranju otkupne stanice, jer je ovo područje poznato po plasteničkoj i poljoprivrednoj proizvodnji - ističe Tatjana Paunoski, glasnogovornica kompanije "Bingo".

Na ceremoniji otvaranja tržnog centra kompanija "Bingo" potvrdila je status društveno odgovorne kompanije tako što je uručila ček u iznosu od 32.000 KM SOS Dječijim selima BiH.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.