NavMenu

Izabrani najuspješniji privrednici u RS

Izvor: Nezavisne novine Subota, 28.03.2015. 10:51
Komentari
Podeli

Privredna komora Republike Srpske dodijelila je u petak veče (27. mart 2015. godine) priznanja preduzećima "Sportek" iz Kotor Varoša, "Swisslion" iz Trebinja i "Prima" iz Gradiške u kategoriji najuspješnijih velikih privrednih društava u 2014. godini.

U okviru manifestacije "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2014. godinu" u kategoriji najuspješnijih srednjih privrednih društava nagrađeni su "Alpro" iz Vlasenice, "ZP komerc" iz Vršana kod Bijeljine i "Topling" iz Prnjavora.

U kategoriji najuspješnijih malih privrednih društava nagrađeni su "Tanasić" Bijeljina, "Vladrag" Pale, "Spektra DMG" Banjaluka, "Neno" Teslić i "Pčelica Maja" Bileća.

Za doprinos u oblasti zapošljavanja i investiciju nagrađena su preduzeća EFT - Rudnik i Termoelektrana "Stanari", "Napco beds factory" Petrovo i "Mak Mladost" iz Mrkonjić Grada.

Za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2014. nagrađeni su kompanija "m:tel", "Banjalučka pivara" i "ArcelorMittal Prijedor".

Priznanja za najuspješniju ženu u privredi u prošloj godini dobile su Mira Pazurević iz derventskog preduzeća "Sanino", Stana Marković iz banjolučke firme "Jelšingrad livar" i Dubravka Topalović iz kompanije "Nuti due" iz Prijedora.

Za doprinos razvoju turizma priznanja su dobili "Andrićgrad", ZTC "Banja Vrućica" i etnoselo "Stanišići".

Predstavnici Privredne komora Republike Srpske uručili su priznanja i za 10 najuspješnijih privrednih društava iz Srpske u kategoriji "Prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda" za linije proizvoda, koja su se istakla svojom kvalitetom u prošloj godini.

Priznanja su dobile firme "Slap" iz Rogatice za svježu pastrmku, "KLM" iz Prnjavora za linije plitkih i dubokih cipela za profesionalnu upotrebu, "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice za jogurte "vitalia", "Nova Dipo" iz Gornjih Podgradaca za stolicu "bertil", te "Mira" iz Prijedora za čajno pecivo "lily vanilin".


Nagrade su dobile i firme "Tri best" iz Banja Luke za hidrauličnu platformu za pozorište, "Krajina klas" iz Banja Luke za oranž tortu, "Dermal" iz Kotor Varoša za brizganu obuću, "Veleprehrana" iz Banja Luke za "flips", te "Lamperija enterijer" sa Pala za sobna vrata.

Manifestaciji "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2014. godinu" prisustvovali su i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, gradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović, te druge javne ličnosti.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.