Izvor: Klix | Ponedjeljak, 23.03.2015.| 14:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sarajevski sajam knjiga od 22. do 27. aprila

Ljubitelji pisane riječi i ove će godine od 22. do 27. aprila imati priliku kupiti nova izdanja po povoljnim cijenama i susresti se s autorima iz BiH i zemalja regije, te uopšte uploviti u čarobni svijet knjige na 27. Međunarodnom sarajevskom sajmu knjiga i 13. bijenalu knjige koje će tradicionalno biti održano u Centru Skenderija.

I ovaj se put očekuje u potpunosti ispunjen izlagački prostor dvorane "Mirza Delibašić" i pratećih foajea, uz učešće više od stotinu izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske. Organizatori sajma su Centar Skenderija, TKD "Šahinpašić" i Udruženje izdavača i knjižara BiH (UIK).

Direktor TKD "Šahinpašić" Ajdin Šahinpašić istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu da će rokovi za prijavu učešća na sajmu biti otvoreni još sedam do deset dana, ali da je već sada 80% sajamskih kapaciteta popunjeno.

Podvukao je da će i ovaj put štandovi biti postavljeni na 1.500 do 1.800 m2 izlagačkog prostora, te se očekuje najmanje prošlogodišnji uspjeh sajma u svim segmentima.

Šahinpašić je najavio ove godine učešće i novih izdavača koji do sada nisu predstavljali svoja izdanja na sajmu, poput Udruge hrvatska dječija knjiga i Biblioteke Srbije s nacionalnim štandom, te iz BiH nakon duže pauze IK "Vrijeme" i "Sarajevo publishing".

Ulaz na sajam bit će besplatan.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.