NavMenu

SERDA: Potpisani ugovori za 25 infrastrukturnih projekata

Izvor: eKapija Petak, 08.06.2007. 09:14
Komentari
Podeli

U Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji (SERDA) 07. juna 2007. potpisani su ugovori za realizaciju 25 projekata iz oblasti infrastrukture na području 25 općina na području sarajevske makroregije.

Ugovore su potpisali direktor SERDA-e Ševkija Okerić i predstavnici općina Stari Grad, Novi Grad, Novo Sarajevo, Ilidža, Vogošća, Hadžići, Trnovo FBiH, Centar, Trnovo RS, Rogatica, Sokolac, Pale, Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo, Kalinovik, Čajniče, Foča, Ilijaš, Pale-Prača, Kiseljak, Kreševo, Breza, Olovo, Vareš i Goražde.

Vrijednost projekta je oko dva miliona KM, od čega je SERDA osigurala 560.000 KM. Projekti se odnose na izgradnju i sanaciju puteva, vodovodne mreže i kanalizacije, ulične rasvjete, mosta, te dječija igrališta, sportske terene i dr.

Radi se o SERDA-inom projektu «Podrška projektima predloženim od osnivača tokom 2007. « čija se realizacija zasniva na partnerskom odnosu.

Tehničku pomoć u realizaciji projekta pruža njemačka organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.