NavMenu

Hercegovina očekuje više turista u 2015.

Izvor: biznis.ba Četvrtak, 19.03.2015. 15:10
Komentari
Podeli
(Foto: ekapija)
Predstavnici Turističkog klastera Hercegovine (TKH), koji čini 25 poslovnih subjekata iz sektora turizma u Hercegovini, uspješno su se predstavili na jednom od najvećih međunarodnih sajmova turizma ITB Berlin u Njemačkoj koji se održavao početkom ožujka.

Kako je priopćeno iz Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu – REDAH, s predstavnicima njemačkih turističkih agencija i tour operatera ostvaren je značajan broj kontakata, a što je otvorilo mogućnosti za unapređenje suradnje u ovoj i nadolazećim sezonama.

Tijekom trajanja sajma održan je i sastanak predstavnika TKH-a s vodećom turističkom agencijom "Thomas Cook" koja godišnje usluži preko 23 milijuna kupaca.

Članovi TKH-a su zadovoljni umrežavanjem i uvezivanjem sa susjednim zemljama, poput Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije. U suradnji s tour operaterima iz navedenih zemalja u mogućnosti su kreirati cjelovitiju ponudu i privući veći broj turista s udaljenih tržišta poput Južne Koreje, Kine i Japana.

Članovi TKH su također naveli da se kroz izlaganje na ITB Berlinu po prvi put otvorila mogućnost suradnje i s istočnim tržištem, odnosno s partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prema najavama, u Hercegovini se u 2015. godini očekuje dolazak turista iz Turske, Njemačke, Italije, Francuske, Španjolske, Austrije, Švedske, Lebanona, Južne Koreje, Tajvana, Kine i Japana, te iz Argentine i Brazila. Također značajan broj turista se očekuje i iz zemalja regije Hrvatske, Srbije i Slovenije.


Kroz kontinuiran rad na kreiranju novih turističkih proizvoda, izgradnji kapaciteta uposlenih u turizmu, uvezivanjem i značajnoj promociji, članovi TKH-a navode zadovoljstvo zajedničkim djelovanjem i također smatraju da takav pristup doprinosi porastu dolazaka turista za 4% u ovoj godini.

Predstavljanje na berlinskom sajmu realizirano je uz potporu Japanske agencije za međunarodnu suradnju (JICA), te uz tehničku potporu Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu - REDAH i sufinanciranje članova TKH-a, stoji u priopćenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.