NavMenu

Milićki "Boksit" ugrađuje solarne kolektore na motelu

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 19.03.2015. 15:53
Komentari
Podeli
Kompanija "Boksit" iz Milića, u saradnji sa partnerom iz Kine, počela je realizaciju pilot projekta ugradnje solarnih kolektora, vrijednog oko 25.000 KM, kojima će se zagrijavati sanitarna voda u motelu "Boksitovog" Sektora "Ugostiteljstvo i turizam".

Glavni menadžer za projektovanje, nadzor i inženjering u kompaniji, Darko Gordić, rekao je Srni da "Boksit" namjerava da ugradnju sistema solarnih kolektora ponudi i na regionalnom tržištu.

- Izabrali smo sistem koji će imati funkciju samo da zagrijava sanitarnu vodu u objektu motela, no u budućnosti ćemo vjerovatno da proširimo našu djelatnost i na foto-naponske kolektore, koji proizvode električnu energiju, a koja može da se prodaje u mreži. Kolektori će zagrijavati 2.000 litara vode u našim objektima, i to je dovoljno za sve naše kapacitete i potrebe - objasnio je Gordić.


Gordić je dodao da montažu kolektora pomažu i predstavnici kineskog partnera, te da Kinezi istivremeno obučavaju "Boksitove" radnike za ugradnju ovakvih sistema.

Sistem solarnih kolektora u "Boksitovom" Sektoru ugostiteljstva i turizma biće u pogonu za tri dana, rekli su u kompaniji "Boksit".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.