NavMenu

Njemačke firme traže dobavljače iz BiH - Rok za prijavu 31. mart

Izvor: Capital Srijeda, 18.03.2015. 16:04
Komentari
Podeli
Pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku SR Njemačke (BMWi), a u okviru zajedničke organizacije Predstavništva njemačke privrede u BiH i ostalih regionalnih komornih ogranaka njemačke privrede (AHK), kao i njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V), pozvane su firme iz BiH na sastanak u Minhenu koje su zainteresovane da postanu dobavljači njemačkim kompanijama.

Firme iz BiH su pozvane da budu dio B2B projekta: "Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana".

Cilj ove inicijative je da se spoje njemački kupci sa odabranim dobavljačima sa Zapadnog Balkana. U okviru jednodnevnog događaja, koji će biti održan 9. juna ove godine u Minhenu, zainteresovane njemačke firme će voditi direktne B2B-matchmaking razgovore sa predstavnicima kompanija iz zemalja Zapadnog Balkana iz oblasti obrade metala, proizvodnje namještaja i dijelova namještaja, obrade tekstila i kože, informacione i komunikacione tehnologije, građevinski elementi i poljoprivredni proizvodi.

Inicijatori projekta na ovaj način žele aktivno doprinijeti povećanju privrednih aktivnosti u regionu, a istovremeno i jačanju evropske ideje.

- Funkcionalna tržišta dobavljača, pouzdane mreže isporučilaca, te efikasni lanci snabdijevanja su od ključnog značaja za smanjenje visokog vanjskotrgovinskog deficita u zemljama regiona - rekao je šef kancelarije Predstavništva njemačke privrede u BiH Alexander Mardian.

On je mišljenja da balkansko tržište dobavljača već danas pruža veliki potencijal za kupce iz Njemačke, te da bi te poslovne prilike ubuduće trebalo bolje iskoristiti.

Za potencijalno učešće u ovom projektu firme iz BiH u prvoj fazi na engleskom ili njemačkom jeziku popunjavaju obrazac koji je objavljen na stranici Predstavništva njemačke privrede u BiH. U drugoj fazi, njemačke firme razmatraju pristigle prijave, te vrše selekciju odgovarajućih firmi iz BiH i regiona, koje će biti pozvane da učestvuju na konferenciji u Minhenu.

Rok za dostavu popunjenih obrazaca je 31. marta 2015. godine.

Više informacija o ovoj inicijativi te uslovima učešća objavljeno je na veb stranici Predstavništva njemačke privrede u BiH: http://bosnien.ahk.de.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.