NavMenu

Moguća privredna saradnja Banja Luke i slovenačkog Velenja

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 16.03.2015. 14:31
Komentari
Podeli
Banja LukaBanja Luka
Razmjena iskustava Banja Luke i Velenja u oblasti privrede bila bi višestruko korisna za obje lokalne zajednice, nakon čega bi mogla da se dalje razvija i produbljuje privredna saradnja, konstatovano je na današnjem sastanku gradonačelnika Banja Luke Slobodana Gavranovića i gradonačelnika Velenja Bojana Kontiča i njihovih delegacija.

Gavranović je rekao je da je nakon ovog prvog susreta u Banjoj Luci prihvatio poziv Kontiča da delegacija ovog grada zajedno sa delegacijom banjolučke Privredne komore i privrednicima posjeti Velenje.

- Banja Luka tradicionalno ima veoma dobru saradnju sa slovenačkim gradovima, ali i slovenačkom nacionalnom manjinom koja je najbrojnija u Banjoj Luci, a koja kao takva predstavlja svojevrsni most ka mnogim lokalnim zajednicama u Sloveniji - istakao je gradonačelnik Banja Luke.

Gradonačelnik Velenja Bojan Kontič rekao je da je razgovor sa predstavnicima grada Banja Luka bio veoma konstruktivan, te da je zadovoljan ishodom sastanka.

On je naglasio da je Velenje manji grad, ali da je poznat po industriji koja se decenijama razvijala.


- Pokušaćemo na polju privrede da pronađemo mogućnosti saradnje. To je najbolji put da uspostavimo saradnju, a kada to ostvarimo, onda možemo razgovarati i o saradnji u oblastima kulture, sporta i slično - rekao je Kontič.

U delegaciji Slovenije koja se sastala sa gradonačelnikom Banja Luke i njegovim saradnicima bila je i potpredsjednik slovenačkog parlamenta Andrea Katič.

Delegacija iz Slovenije tokom današnjeg boravka u Banjoj Luci sastala se i sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednikom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.