Izvor: biznis.ba | Ponedjeljak, 16.03.2015.| 16:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Energoinvest" radi na projektu instalacije telekomunikacijske i radio opreme u Kongu

Kompanija "Energoinvest" uspješno realizuje projekat instalacije i puštanja u rad telekomunikacijske i radio opreme u Kongu. Investitor projekta je Svjetska banka, a krajnji kupac SNEL – "Elektroprivreda Konga".

Riječ je o projektu od nacionalnog značaja za elektrifikaciju i uvezivanje udaljenih regija i gradova u toj afričkoj zemlji. Projekte ovog tipa "Energoinvest"-ov sektor Inženjering za informacione i telekomunikacione tehnologije (IKT) već je uspješno realizovao u periodu 2008–2014. na već tradicionalnim tržištima Libije i pokrajine Kosovo, te trenutno realizuje slične u Alžiru i Albaniji.

- Otvaranjem tržišta tzv. Crne Afrike proširen je biznis na još jedno važno tržište i regiju u kojoj imamo trenutno najveći trend ulaganja u eleketroenergetski sektor. Značajno da se radi o projektu tipa "ključu u ruke", s jedne strane logistički jako izazovnom, a s druge strane multidisciplinarnom i kombinovanom projektu izgradnje telekomunikacijskih, radio sistema, sistema besprekidnog napajanja i alternativnog napajanja solarnim panelima, CCTV, alarmni i protupožarnih sistema, te finalne realizacije daljinskog upravljanja i prenosa signala po energetskim vodovima - saopšteno je iz kompanije.

Ukupna vrijednost projekta koji "Energoinvest" realizuje sada u Kongu je više od 2 mil EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.