Izvor: seebiz.eu | Ponedjeljak, 16.03.2015.| 10:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Englezi, Srbi i Njemci u utrci za preuzimanje "Intersporta"

(Foto: intersport.ba)
Za preuzimanje "Intersporta" kompanije "Mercator" u igri su Englezi, Nijemci i Srbi.

Riječ je o engleskom "SportsDirectu", njemačkoj podružnici "Intersporta" sa sjedištem u Švajcarskoj i srpskom "TripleJumpu". Ponude su teške između 27 i 45 mil EUR, izvještava ljubljanski Dnevnik.

Čini se da najbolje kotira "SportsDirect" koji u Sloveniji već ima trgovine, a dionice mu kotiraju na Londonskoj berzi. Navodno nudi 45 mil EUR što je 10 mil EUR više nego što nudi njemački "Intersport".

Iako je "TripleJump" ponudio najmanje, 27 mil EUR, poznavatelji prilika tvrde kako srpska kompanija još nije otkrila sve karte i da bi naposljetku mogla i da poveća ponudu. "TripleJump" je osnovao 2005. godine bivši jugoslovenski rekorder u troskoku i olimpijac Milan Spasojević. Ove bi godine kompanija trebalo da ostvari 80 mil EUR prihoda. Spasojević je svojevremeno osnovao i "Delta Sport" koji je djelovao unutar "Delta Holdinga" Miroslava Miškovića. Sve dok se 2005. nije razišao s Miškovićem, Spasojević je bio i prvi menadžer "Delta Sporta".

"SportsDirect" u vlasništvu je engleskog milijardera Mika Ashley-ja i važi za jednog od najvećeg prodavaoca sportske opreme u Evropi. Samo na engelskom tržištu danas ima više od 400 trgovina, a u 19 evropskih država ima u vlasništvu još 270 prodavaonica. Najviše se širio preuzimanjima. Počelo je kupovinom "Dunlopa" i "Slazengera" za koje je 2003. izdvojio 40 miliona funti, a sljedila je kupovina "Karrimora", boksačkog brenda "Lonsdale" i sportskog brenda "Everlast".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.