NavMenu

Za isplatu februarskih penzija u FBiH nedostaje 5 mil KM

Izvor: Capital Subota, 14.03.2015. 16:13
Komentari
Podeli

(Foto: I.Vukša)
Zbog deficita od 100 mil KM i nedovoljnog priliva sredstava, Federalni zavod PIO/MIO posljednjih mjeseci ima velikih problema kako osigurati novac za isplatu redovnih penzija.

Pitanje je hoće li i ubuduće, kao što je to slučaj ovog mjeseca, penzije umjesto 6. biti isplaćivane čak 15. Iz "BH Pošta" u petak (13. marta 2015. godine) je saopšteno da za isplatu preostalih penzija u FBiH nedostaje 20 odsto sredstava.

Prema saznanjima "Avaza", novac nije dobilo čak 10.000 penzionera, piše "Avaz".

- Čim Federalni zavod PIO/MIO uplati sredstva, "BH Pošta" će početi s isplatom korisnicima - kazali su iz ovog preduzeća.

Da u Fondu PIO/MIO nedostaje sredstava, potvrdio je Tomislav Kvesić, portparol ovog zavoda.

Ali on tvrdi da je u pitanju 10%, odnosno oko 5 mil KM.

Pojasnio je da se dio sredstava za penzije svakog mjeseca uzima iz tekućih priliva, zbog čega je i sama dinamika isplate uslovljena iznosom sredstava koja pristižu u Zavod.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.