NavMenu

Italijani zainteresovani za proizvodnju košulja u nevesinjskom preduzeću "Javor-tekstil"

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.03.2015. 16:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jelena Đelić)Ilustracija
Italijanka Klaudija Varezi, vlasnica tekstilne fabrike "Mistral" u Rumuniji, razgovarala je u srijedu (11. mart 2015.) sa radnicima fabrike tekstila "Javor" iz Nevesinja o oživljavanju proizvodnje u ovoj firmi koja je u stečajnom postupku, prenosi "Radio Nevesinje".

Varezi je zainteresovana da proširi svoju proizvodnju i da u nevesinjskoj fabrici počne izradu košulja, što već 20 godina uspješno radi u Rumuniji. Sa pokretanjem proizvodnje bi se počelo najvjerovatnije u junu ove godine, a Varezi je spremna da za početak potpiše dvogodišnji ugovor o radu, jer je firma "Javor-tekstil" u stečajnom postupku. Ona je izrazila nadu da će se vremenom steći i uslovi za kupovinu nevesinjske firme.

Stečajni upravnik "Javor-tekstila" Slavko Ilić rekao je da je ovo odlična prilika da se u firmi koja je u stečaju ponovo pokrene proizvodnja. On je istakao da je Varezi spremna da angažuje sve radnike, njih 81, kao i da ispoštuje sve uslove koji im zakonski pripadaju.


Načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović izrazio je zadovoljstvo što se pruža mogućnost da se radnici "Javora" vrate na svoja radna mjesta. On je naglasio da je važno da se to uradi što prije, odnosno da se pokrene proizvodnja još u stečaju, prenijelo je "Radio Nevesinje".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.