NavMenu

Banjolučka "Toplana" smanjila minus na 6,82 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 12.03.2015. 08:27
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Banjolučka "Toplana" je u prošloj godini ostvarila gubitak od 6,82 mil KM, što je u odnosu na 2013, kada je iznosio 13,83 mil KM, duplo manje, stoji u finansijskom izvještaju preduzeća objavljenom na Banjalučkoj berzi.

Kako se navodi u ovom izvještaju, "Toplana" je u prošloj godini ostvarila 21,3 mil KM prihoda od prodaje, što je za 2,35 mil KM manje nego u 2013. godini.

Što se tiče finansijskih prihoda, odnosno prihoda od kamata, oni su se smanjili sa 81.248 KM na 3.281 KM, dok su ostali prihodi iz poslovanja manji za skoro 5 mil KM.


- Ukupni poslovni rashodi ovog preduzeća iznosili su 28,85 mil KM i smanjeni su za 5,25 mil KM. Od tog iznosa poslovnih rashoda, najveći dio zauzimaju troškovi materijala, skoro 21 mil KM - stoji u izvještaju.

Prosječan broj zaposlenih u ovom javnom preduzeću prošle godine bio je 134 radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.