NavMenu

Košarkašica Razija Mujanović u "Kući slavnih"?

Izvor: Klix Srijeda, 11.03.2015. 09:45
Komentari
Podeli
Razija Mujanović (Foto: wnba.com)Razija Mujanović
Najbolja košarkašica Bosne i Hercegovine svih vremena i jedna od najboljih košarkašica Evrope ikada, Razija Mujanović, napokon je nominovana za FIBA-inu "Kuću slavnih".

Razija Mujanović je rođena 15. aprila 1967. u Ratkovićima kod Čelića, a u impresivnoj karijeri tri puta je birana za najbolju košarkašicu Evrope (1991, 1994. i 1995.), pet puta je bila prvakinja Evrope, osvojila je srebro na OI u Seulu 1988. godine, zlato na Mediteranskim igrama 1993. godine.

Hoće li Razija Mujanović biti primljena u "Kuću slavnih" znaće se u julu 2015. godine, a ceremonija prijema biće organizovana u septembru u vrijeme Eurobasketa.


Prije Razije Mujanović u "Kuću slavnih" iz naše zemlje primljeni su Dražen Dalipagić i Mirza Delibašić 2007. godine.

Njeno ime nalazi se među 98 kandidata koje je objavila FIBA, a između ostalih nominovani su: Majkl Džordan, Medžik Džonson, Vladimir Tkačenko, Predrag Danilović, Dejan Bodiroga, Žarko Paspalj, Jurij Zdovc, Božidar Maljković, Dušan Ivković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina

Uz park kod banjalučke Delte mogli bi da niknu i stambeni kompleksi, Grad sprema izmjene regulacionog plana

Aktuelna administracija gradonačelnika Draška Stanivukovića planira ponuditi gradsko zemljište oko novog parka kod tržnog centra Delta planet investitorima na prodaju ili u zamjenu za druge parcele. Na njima će biti moguća gradnja stambenih zgrada, a novac dobijen od prodaje tog zemljišta Grad Banjaluka, između ostalog, planira uložiti u gradnju upravo tog parka, koji će progutati milione KM. Grad Banjaluka to namjerava da realizuje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.