Izvor: Klix | Utorak, 10.03.2015.| 16:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Bingo" najavio otvaranje novih tržnih centara u Banjoj Luci, Sarajevu i Tuzli

(Foto: facebook.com/bingo)
U Banjoj Luci prošle srijede je otvoren hipermarket "Bingo" na mjestu nekadašnjeg "Interex"-a, a na površini od oko 2.600 m2, sa više od 70.000 artikala. Riječ je o 156. poslovnici "Binga" i 22. na području RS. Iz ove tuzlanske kompanije najavljuju otvaranje novih tržnih centara u Sarajevu i Banjoj Luci.

Kako je za Klix.ba rekla Tatjana Paunoski, glasnogovornica kompanije "Bingo", Banja Luka bi do kraja godine trebalo da vidi početak gradnje još jednog objekta.

- Novi objekat u Banjoj Luci trebalo bi da se gradi u blizini novootvorene poslovnice u ovoj godini. Riječ je o tržnom centru koji će po veličini biti veći od centra u Bihaću. Radi se zajedno sa partnerima kao što su "Cinestar", "S'Oliver", "Deichmann" i "Carpisa". Dakle, riječ je o tržnom centru koji će osim hipermarketa "Bingo" imati i poslovnice spomenutih partnera i još neke sadržaje - rekla je Paunoski, dodavši da je novootvoreni hipermarket izuzetno posjećen od otvorenja do danas.

Kada je riječ o gradnji u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, sličan tržni centar nakon Banje Luke može se očekivati i u glavnom gradu BiH.

- Prostori tog formata planiraju se u Sarajevu i Tuzli, ali bez konkretnih detalja i datuma početka gradnje - rekla je Paunoski.

Datum otvaranja poslovnice "Binga" u Goraždu još nije potvrđen, ali se očekuje da će to biti krajem marta. Uz market, svoje mjesto će pronaći kuglana, apoteka, butici, te restoran sa igraonicom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.